Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

«Εφοδος» στο Ραδιομέγαρο

Η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
| EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Πόλεμος μεταξύ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της Μαρίας Αντωνιάδου ξέσπασε χθες. Αιτία, πιθανή μελλοντική έφοδος στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και μέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, είναι η αλήθεια, αλλά δεν τους δίναμε και μεγάλη σημασία. Ετοιμάζονται, έλεγαν-λένε αυτές οι φήμες, αν τελικά επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πραγματοποιήσουν έφοδο στην ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το βράδυ των εκλογών. Ποιοι; Οι απολυμένοι της ΕΡΤ μαζί με αλληλέγγυους. «Πρόκειται», έγραψε χθες και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, «για ομάδα οργανωμένη από στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ με τη συμμετοχή γνωστών συριζοδημοσιογράφων, οι οποίοι...
θα καταλάβουν το κτίριο της πρώην ΕΡΤ και θα μεταδώσουν εικόνα της απελευθερωμένης από τα δεσμά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Κατά τον σχεδιασμό, το εγχείρημα θα υποστηρίξουν τις πρώτες ώρες ομάδες αλληλέγγυων καθώς και συνδικαλιστές προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ανακοίνωση διάψευσης έβγαλε η ΠΟΣΠΕΡΤ στρέφοντας τα βέλη της προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου. Την κατηγορεί πως «εξυπηρετεί στημένη προβοκάτσια από τα υπόγεια του Μαξίμου σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ» και επισημαίνει πως αυτή διαδίδει «ότι δήθεν η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της ετοιμάζουν εισβολή στην ΕΡΤ -στο Ραδιομέγαρο- την ημέρα των εκλογών 25-1-2015». Η Μαρία Αντωνιάδου με δήλωσή της στην «Εφ.Συν.» δηλώνει σοκαρισμένη για όσα αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ. «Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ» σημειώνει. «Απλώς εξέφρασα τον προβληματισμό μου στη διάρκεια ιδιωτικής συζήτησης που είχα με δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και μετέφερα αυτό που ακούγεται σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία. Ο συγκεκριμένος προβληματισμός ξεκίνησε όταν μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ μού μετέφεραν σχετική συζήτηση που έλαβε χώρα στη διάρκεια του διοικητικού τους συμβουλίου, τον Δεκέμβριο».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της δεν περιορίστηκε στα παραπάνω, συνεχίζοντας την επίθεσή της στο πρόσωπο της προέδρου της ΕΣΗΕΑ. «Οι συνειδητές από μέρους της συκοφαντίες και η βάναυση προσβολή προς όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ -εκτός αν μας πει ποιος την πληροφόρησε- στις 13-01-2015 σε επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωπο εργαζομένων και γραμματεία Δ.Σ., καθώς και η διασπορά σε τρίτους, της στερεί το δικαίωμα να θέλει και να μπορεί να υπερασπίζεται, από την ανώτερη θέση μάλιστα, τα όσια και τα ιερά της ενημέρωσης και του συνδικαλισμού και είναι συνέχεια της παντελούς απουσίας της από τον αγώνα της ΕΡΤ». Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταλήγει πως το ίδιο το σωματείο των πρώην εργαζόμενων της ΕΡΤ ήταν που απέτρεψε την είσοδο στο Ραδιομέγαρο σε χιλιάδες αλληλέγγυους και εργαζόμενους κάποιες φορές που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου» μας λέει η κυρία Αντωνιάδου. «Ως πρόεδρος στη θητεία μου έχω αποδείξει πως εργάζομαι καθημερινά για τον κλάδο και την ενότητά του. Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι έχουν επιλέξει να λειτουργούν προβοκατόρικα. Τα πρακτικά της ΕΣΗΕΑ είναι πάντοτε στη διάθεσή τους να διαπιστώσουν αν από την πλευρά μου τέθηκε ποτέ επισήμως κάτι τέτοιο».

Από efsyn