Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο φαντομάς της Ρηγίλλης

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Σαμαρά παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και την πολιτική δεοντολογία. Τον Σεπτέμβριο έβαλε το "Γραφείο Τύπου του υπ. Οικονομικών" να κοστολογήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας. Στόχος αυτής της μεθόδευσης ήταν να επιβεβαιώσει την κυβερνητική προπαγάνδα ότι το πρόγραμμα είναι κοστοβόρο και ανεφάρμοστο.

Ωστόσο, μπροστά στη λαϊκή αποδοχή του προγράμματος, ο ίδιος ο Σαμαράς αναγκάστηκε να μπει στον διάλογο για τα αναγκαία μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας. Ο Σαμαράς, βεβαίως, είχε και έχει πρόγραμμα, το e-mail που έστειλε στους πιστωτές. Συνεπώς, είναι ανειλικρινής η συζήτηση τότε και...
τώρα περί ελαφρύνσεων.

Άλλωστε από τις εξαγγελίες Σαμαρά προκύπτει το ενδιαφέρον του μόνο για τις επιχειρήσεις και τους πλουσίους και η αδιαφορία του για τα χαμηλότερα εισοδήματα. Γι' αυτό η κυβέρνηση κατήργησε το αφορολόγητο των 12.000, διατηρεί τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ, ενώ προχωρεί στη μείωση των συντάξεων. Δηλαδή με κάθε τρόπο ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.

Χθες επανεμφανίστηκε ο φαντομάς - αξιολογητής, το "Γραφείο Τύπου του υπ. Οικονομικών", για να απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα σχετικά με την άμεση διαχείριση του δημόσιου χρέους. Ο φαντομάς της Ρηγίλλης επικαλείται στοιχεία που επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής. Λέει ότι έχουν ξοδευτεί τα όρια για την έκδοση εντόκων του Δημοσίου. Αποφεύγει να πει ότι τα όρια αυτά τα έχει η κυβέρνηση κατ' επανάληψη καταπατήσει τεχνηέντως. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται για διεθνείς Συνθήκες, αλλά για εσωτερικές αποφάσεις της ΕΚΤ, που μπορούν να αλλάξουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το χρέος, που θα αρχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι αδιανόητο για την κυβέρνηση των μερκελιστών και των οπαδών του "βιώσιμου χρέους".

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και η μαύρη προπαγάνδα για το Grexit και τις καταθέσεις πέφτει στο κενό τόσο η καταρρέουσα κυβέρνηση επινοεί άλλα θέματα, στον ίδιο καμβά της καταστροφολογίας. Τους έχει όμως πάρει χαμπάρι ο λαός. Αλλά και διεθνώς υπάρχουν σοβαρές ρωγμές σε αυτό το μέτωπο της Μέρκελ. Ο Σαμαράς, αντί να αξιοποιεί αυτές τις δυνατότητες, ποντάρει στην αδίστακτη κινδυνολογία.

Καμία απ' όσες παροχές επινοεί προεκλογικά δεν θα αποδειχθεί πραγματική, ενόσω παραμένει το Μεσοπρόθεσμο, που δεσμεύει τη χώρα για 4,5% του ΑΕΠ ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή για σκληρή και αντιλαϊκή λιτότητα.

Από avgi