Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι νυχιές του Αντώνη Σαμαρά

Έχω εγκαίρως προειδοποιήσει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα εγκαταλείψει την καρέκλα, μόνο αφού αφήσει πρώτα πίσω του τα αποτυπώματα της οδοντοστοιχίας του πάνω στο γραφείο, και των νυχιών του στο πάτωμα, καθώς θα τον τραβάνε έξω, ενώ θα ουρλιάζει χτυπώντας τα πόδια του με μανία. Το υπενθύμισα ξανά πολύ πρόσφατα, αναπαράγοντας ένα φανταστικό διάλογο του Αντώνη Σαμαρά με την Όλγα Τρέμη.

Τώρα το είδε όλη η Ελλάδα. Το είδε και το βλέπει.

Λίγο μ’ ενδιαφέρει τι κάνει και τι θα κάνει η Ν.Δ. Προς το παρόν, με τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, απλώς παρέχει στην καινούργια κυβέρνηση την...
«περίοδο χάριτος» που κατά τ’ άλλα αρνούνται σε αυτήν οι περιστάσεις.

Βέβαια, δεν είναι κι εντελώς αλήθεια ότι δεν μ’ ενδιαφέρει τι κάνει και τι θα κάνει η Ν.Δ., διότι δεν είναι καλό, ούτε για τη δημοκρατία, ούτε για τη χώρα, να μην έχουμε μια πολιτισμένη αντιπολίτευση της προκοπής.

Εκείνο όμως που δεν συγχωρείται με τίποτε είναι ότι αυτή την ώρα η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά αποτελειώνει ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει όρθιο. Με ενεργούμενα τα άθλια οργανάκια της –ανθρωπάκια σε θέσεις-κλειδιά (Χρηματιστήριο, Τράπεζες κ.τ.λ.) που ελέγχει και κατευθύνει μέσα από τη Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς –ρέστα αυτοί μιας άθλιας, εγκληματικής διακυβέρνησης, καταστρέφουν κατ’ εντολή των αφεντικών τους του αφεντικού τους, μήπως και υπηρετήσουν το σενάριο τάχα της καταστροφής και της αριστερής παρένθεσης.

Που όμως δεν είναι αυτό το σενάριο τίποτε άλλο παρά μια φτηνή και σιχαμερή πολιτική συσκευασία που τυλίγεται γύρω για να κρύψει το αποτύπωμα της οδοντοστοιχίας στο γραφείο, τις μελανιές από τα πόδια που χτυπιούνται με μανία, και τις βαθιές νυχιές. Νυχιές στο κορμί ενός λαού που μόνο αυτό του έλειπε από τραύματα.

Από Sotos