Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο Αντ. Σαμαράς υιοθετεί πλήρως το προβοκατόρικο e-mail για το City

Eπιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι πίσω από τη διαρροή του ήταν το «μακρύ χέρι» του Μαξίμου 
Το προβοκατόρικο και άκρως κινδυνολογικό e-mailγια τις επαφές των κ.κ. Γ. Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο City υιοθετεί πλήρως ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πίσω από τη διαρροή του βρίσκεται το «μακρύ χέρι» του Μαξίμου – όπως είχε αποκαλύψει το H&R-, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την πλήρη και άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στα κελεύσματα των δανειστών.
    
Ο κ. Σαμαράς σε άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής» εξαπολύει σφοδρή επίθεση...
στον ΣΥΡΙZΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πήγαν προχθές στο Λονδίνο και απέδειξαν ότι το “οικονομικό τους πρόγραμμα” ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας! Κάνουν ό,τι μπορούν για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα». Το σχόλιό του Πρωθυπουγού είναι στο ίδιος μήκος κύματος με το περιεχόμενο του e-mail, το οποίο αποκήρυξε ακόμη και hedge fund Capital.
    
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να κρατήσει ανοικτή την πόρτα της συννενόησης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο -στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο» καταλήγει ο πρωθυπουργός. Ζητεί, μ΄ άλλα λόγια, από το ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίσει τα νέα μημονιακά μέτρα τα οποία επεξεργάζεται η κυβέρνησης το παρασκήνιο με την τρόϊκα και να συνηγορήσει για την παραμονή της στην εξουσία.
    
Ο κ. Σαμαράς, κατά τ΄ άλλα, επιδιώκει να στείλει και ένα μήνυμα στους δανειστές επισημαίνοντας πως «η πολιτική συμφωνία για την επόμενη μέρα μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο».
    
«Όταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι τάχα δεν κάνουμε αρκετά. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά το πιο σημαντικό μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι η πολιτική σταθερότητα» αναφέρει ο Πρωθυπουργός.
    
Κι όλα αυτά η τρόικα επιμένει και η κυβέρνηση ενδίδει στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων για το Ασφαλιστικό, αυξήσεις στο ΦΠΑ και περικοπές σε συντάξεις.
    
«Η Ελλάδα θα μείνει στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων», διαβεβαιώνει ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το «μόνο εμπόδιο πια για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση».
   
Από  hitandrun