Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ποταμίσια μαιευτική: «Πρόωρος τοκετός» οι πρόωρες εκλογές

Ως «πρόωρο τοκετό» χαρακτηρίζει τις πρόωρες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής». 
Κάνοντας μια αποτίμηση του πολιτικού σκηνικού της χώρας, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά ότι «η κυβέρνηση από τις ευρωεκλογές και μετά παραπαίει», ενώ θεωρεί ότι «το μικροπολιτικό τρικ του Οκτωβρίου –«να διώξουμε τώρα το ΔΝΤ»– έκανε τους ευρωπαίους ακόμη πιο καχύποπτους».

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει «εφηβική επιπολαιότητα» και «παλαιοκομματισμό», ενώ κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι δεν έχει μάθει τίποτα...
από το παρελθόν.

Από τη πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να σταματήσει η «ασυλία των πολιτικών και των υπουργών» και υιοθέτηση «γερμανικού εκλογικού συστήματος» ώστε να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες «που ευνοούν τους πλούσιους και γνωστούς».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τη θέση του για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που «επιτρέπει σε κόμματα μειοψηφίας να συμπεριφέρονται ως οι απόλυτοι κυρίαρχοι», υπενθυμίζοντας ότι «τον Μάιο του 2012, η ΝΔ με 18.8% πήρε το 36% της Βουλής».

Πρότασή του, το πρώτο κόμμα να παίρνει μια έδρα μπόνους για κάθε ένα τοις εκατό που κερδίζει στις κάλπες.

Επίσης ο Στ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για το χρέος, ενώ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά να ορίσει αναπληρωτές υπουργούς στους τομείς που σχετίζονται με το χρέος και τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.

Από left