Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Δράμα Λοβέρδου

Δράμα του Λοβέρδου. Εννοείται όχι για τις καταλήψεις. Για την ήττα του Ολυμπιακού 3-2 από τη Γιουβέντους. Εδώ τον βλέπουμε χαρούμενο σε ένα στιγμιότυπο, όταν ο «θρύλος» έκανε το 1-2 και ήταν έτοιμος να ξεχυθεί στα Γυμνάσια να πανηγυρίσει μαζί με τους καταληψίες.

Ετσι τσαντισμένος που είναι τώρα ο υπουργός από τα δο γκολ στο δίλεπτο 65’ - 66’, δεν θα βάλει μαθήματα μόνο τα Σάββατα, αλλά και την Κυριακή. Να είναι ανοιχτά όπως...
τα μαγαζιά. Και να περιφρουρούνται από τα ΜΑΤ.

Εντελώς τρελές οι απαιτήσεις των μαθητών. Ζητάνε τη μεταφορά τους με λεωφορεία στα σχολεία και όχι με τα πόδια! Ακουσον άκουσον!

Αλλωστε αυτό γινόταν και παλιότερα. Πήγαινα κι εγώ με τα πόδια στο Γυμνάσιο Δίστομο - Στείρι, 5 χιλιόμετρα, αλλά ήταν δεκαετία του ’70.
   
Ευτυχώς, αντίβαρο στην ήττα του Ολυμπιακού η είδηση ότι πάνω από ένας στους τρεις Ελληνες (35,7%) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
   
Η Στατιστική Υπηρεσία όμως δεν μας δίνει όλα τα στοιχεία. Η Ελλάδα είναι η χώρα που αναλογικά έχουν αυξηθεί περισσότερο οι εκατομμυριούχοι. Πώς γίνεται; Αντε ντε!
   
Σε ποια υπόθεση θα γράψουν κανονικά οι βουλευτές την κομματική γραμμή; Στην υπόθεση του Σπάθα που την πήγε ο βαζελοψυχάρης στη Βουλή. Θα ψηφίσουν καθαρά σαν Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί.
   
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νίκου Δένδια, η τουρκική κορβέτα «Βuyucada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια κινούμενη με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ ν. Κέας και ν. Κύθνου όπου αποβιβάστηκαν τα μέλη του πληρώματος στις 21.45 για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ τη Γαλατασαράι με την Ντόρτμουντ.
   
Ο Χαρδούβελης είπε στον Πρετεντέρη ότι το Μνημόνιο με την τρόικα θα ονομάζεται τώρα «σχέση». Δεν το ονομάζει απευθείας «γ@μήσι» να τελειώνουμε;
   
Μπαίνουμε σε νέα σχέση, είπε. Μακροχρόνια. Δεν μας πάνε τα «ουάν τρόικα σταντ». Είμαστε αυτό που λένε «κυρίες στη ζωή με την τρόικα και πουτάνες στο κρεβάτι με τους Ελληνες».
   
Οσοι είμαστε στο φέισμπουκ αλλάξαμε αμέσως το προφίλ μας «σε σχέση ή γ@μήɕι περίπλοκο με την τρόικα».
   
Εν πάση περιπτώσει ο Ολυμπιακός μπορούσε την ισοπαλία. Ο Ρομπέρτο έπιασε τα άπιαστα πάλι και πέναλτι στο τέλος, αλλά έβαλε αυτογκόλ. Είπαμε να πιάνει τα γκολ, αλλά όχι και τα αυτογκόλ ο άνθρωπος!
   
Είναι φανερό ότι κάποιοι μεγάλοι κρύβονται πίσω από τις καταλήψεις των μαθητών, όπως λέει ο Λοβέρδος. Κι αυτό γιατί η κύρια απαίτηση των μαθητών είναι η «Τράπεζα Θεμάτων». Πάλι οι τράπεζες τούς φταίνε; Αλήτες!

Λάκης Μπέλλος από efsyn