Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Όποιος δεν εκτελεί τις εντολές Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ είναι … «ανίκανος»

Mετά από 20 μέρες από τις επεισοδιακές παραιτήσεις του Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφου Μορώνη από την ηγεσία της ΝΕΡΙΤ, αποδείχθηκε και στον πλέον καλόπιστο, πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το μόνο που θέλει είναι η λειτουργία ενός στενά κυβερνητικού τηλεοπτικού καναλιού το οποίο θα είναι δεμένο με ομφάλιο λώρο με το μέγαρο Μαξίμου. Η παραίτηση του Ανδρέα Ζούλα από το υπό αυτοδιάλυση Εποπτικό και η αποσιώπηση της ομόφωνης απόφασης του συμβουλίου,  ως τη στιγμή που χθες δημοσιεύτηκε η επιστολή του, φανερώνει...
το μέγεθος του κυβερνητικού ελέγχου στη ΝΕΡΙΤ.

Ας δούμε τα στιγμιότυπα της πρωτοφανούς επιχείρισης λογοκρισίας στη ΝΕΡΙΤ, της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ, από τα δύο κόμματα που μέσα σε μια νύχτα έκλεισαν την ΕΡΤ για τα σκάνδαλα των διοίκησεων που διόριζαν εκείνες:

- Η πρώτη επιστολή του Ανδρέα Ζούλα που αποκάλυψε το «Π» πριν δυο Κυριακές απέδειξε πως ακόμη και τα στελέχη που πρόσκεινται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ή επιλέχθηκαν από τους μηχανισμούς της, δεν άντεξαν τον ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο. «Η νοοτροπία Βούλτεψη (…) πρέπει σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο εμπράκτως να καταδικαστεί, ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια συμπεριφορά, που μόνο στις χειρότερες ημέρες της ΕΡΤ είχαμε γνωρίσει, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Δεν θα ξαναπάμε σε τέτοιες καταστάσεις και μάλιστα με Εποπτικό Συμβούλιο, κατά νόμο «εγγυητή της ανεξαρτησίας» της ΝΕΡΙΤ».

Ροδόλφος Μορώνης μιλώντας για την παραίτησή στο www.thetoc.gr επιβεβαίωσε τις καθημερινές κυβερνητικές παρεμβάσεις επί περιόδου Παντελή Καψή προσθέτοντας: «Και φτάνουμε στη σημερινή κατάσταση με την κυρία Βούλτεψη και τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη καταγγελθεί. Κοντολογίς, η νοοτροπία που υπάρχει στους πολιτικούς μας, δεν έχει αλλάξει. Αισθάνονται ότι η δημόσια τηλεόραση είναι εκεί για να προπαγανδίζει το έργο της κυβέρνησης και να εξυπηρετεί ανθρώπους της επιλογής της κυβέρνηση»

Παντελής Καψής ανταπάντησε με σχόλιο μέσω mail στο ίδιο site επιτέθηκε δε στον Ροδόλφο Μορώνη λέγοντας πως η «η κυβέρνηση δεν μπορούσε να παρέμβει στο παραμικρό. Αν το έκανε ο κ. Μορώνης θα πρέπει να εξηγήσει το πως. Δουλειά του ήταν η προάσπιση της ανεξαρτησίας του φορέα».

-Αυτή που έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης ήταν η Σοφία Βούλτεψη η οποία μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως τα δυο στελέχη «παραιτήθηκαν εξαιτίας της ανικανότητας και της αναποτελεσματικότητάς τους» και όχι των κυβερνητικών παρεμβάσεων! 

Από typologies μέσω