Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Φιλοξένησε κι εσύ έναν εφοριακό

Ο Αντώνης Σαμαράς μας είχε πει ότι οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι όσοι και οι άνεργοι. Μας είχε πει επίσης πως για κάθε έναν Έλληνα αντιστοιχούν δύο τουρίστες. Πλέον, το μόνο που μένει είναι να μάθουμε είναι πόσοι εφοριακοί αντιστοιχούν σε όποιον χρωστάει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι εφοριακοί θα έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα σπίτια οφειλετών χωρίς την παρουσία εισαγγελέα με σκοπό να αναζητήσουν και να κατάσχουν λεφτά, κοσμήματα κι ότι αντικείμενο αξίας βρουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλο αυτό, είναι να χρωστάς. Μια προϋπόθεση η οποία...
έχει γίνει κανόνας.

Είναι πολύ ελπιδοφόρο το σκεπτικό ενός εφοριακού ο οποίος θα σκάει μύτη σπίτι σου όταν κοιμάσαι ή τρως και θα σε διατάζει να του πεις πού είναι τα λεφτά σου. Κάτι σαν τους κλέφτες, δηλαδή, με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα σε δένουν σε μια καρέκλα μέχρι να τελειώσουν τη δουλειά (αυτό ελέγχεται).

Επειδή λοιπόν τα πράγματα θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προτείνουμε στον κάθε εφοριακό να τον φιλοξενήσουμε για όσο χρονικό διάστημα θελήσει. Κάθε πρωί θα του φτιάχνουμε πρωινό και γεμιστά με κιμά, θα τον κανακεύουμε, θα του πλένουμε την πλάτη και θα τον βγάζουμε βόλτα για μπύρα – την οποία φυσικά θα την κερνάμε.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα τον σκλαβώσουμε απ´την καλοσύνη μας και θα τον πείσουμε να σταματήσει τις εισβολές στα σπίτια απλών ανθρώπων και ν’ αρχίσει να μπαίνει στις βίλες των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών που έχουν γαμήσει αυτόν τον τόπο.

Πού ξέρεις. Μπορεί με την ευγένεια μας να σταματήσουμε επιτέλους τα στημένα τηλεφωνικά ραντεβού της εφορίας με τα λυκόρνια και να πληρώσουν κάτι κι εκείνοι.

(Πολλοί έβρισκαν υπερβολική την άποψη ότι μετά το πανεπιστημιακό άσυλο, θα καταργηθεί κι ότι άλλο άσυλο υπάρχει. Ας πρόσεχαν)

(Με τόσα “ραντεβού με την εφορία” το πρόγραμμα “ένας εφοριακός σε κάθε σπίτι” θα μας γλίτωνε απ´τις ατελείωτες ουρές)

Από polyfimoss