Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μετά τους καλωδιωμένους πολίτες έρχονται οι τζογαδόροι πολίτες.

Γιατί μας δίνει την εντύπωση αυτό το κράτος ότι θέλει να προάγει τους υπηκόους του σε ένα άλλο επίπεδο ηθικής; Δίνει στον κάθε πολίτη - κυνηγό της φοροδιαφυγής και κάποιο σχετικό κίνητρο που προάγει ένα είδος ηθικής αντίληψης για την φοροδιαφυγή.

Στο ισχύον σύστημα του ανώνυμου καρφώματος στο ΣΔΟΕ δίνει, μαζί υποτίθεται με το κίνητρο του πατριωτισμού και τα κίνητρα της ικανοποίησης της ζήλιας, του μίσους και της εκδικητικότητας εναντίον συνανθρώπων. Στο σύστημα με τους καλωδιωμένους πολίτες, δίνει το κίνητρο...
της αμοιβής του πολίτη κυνηγού. Στο σύστημα της λοταρίας των αποδείξεων, δίνει το κίνητρο της ικανοποίησης του ενστίκτου του τζόγου και του εύκολου κέρδους, που έχει ο καθένας μέσα μας.

Στο τελευταίο σύστημα θα βάζουν λέει τον πολίτη να συλλέγει όλο το χρόνο αποδείξεις, από τους κατά (κρατικό) τεκμήριο "φοροκλέπτες" υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, εστιάτορες, φροντιστές, γιατρούς, δικηγόρους κ.λ.π. (όχι φυσικά αποδείξεις από κρατικούς οργανισμούς ή αποδείξεις από ολιγάρχες) και να τις στέλνει με SMS στο κράτος. Στο τέλος κάθε μήνα ή κάθε χρόνου, θα γίνεται κλήρωση και μπορεί ο τυχερός να κερδίσει π.χ. έναν… λεμονοστύφτη ή κάποιο μικροποσόν.

Κανένας όμως δεν εξηγεί στον δύστυχο τζογαδόρο, που τρίβει από τώρα τα χέρια του, ότι αφενός θα χρεώνεται το κάθε SMS που θα στέλνει και στο τέλος θα μένει με τις αποδείξεις στο χέρι, πλουτίζοντας τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και αφετέρου και κυρίως δεν του εξηγούν ότι  θα έρθει μετά η εφορία και θα τον φορολογήσει ως τεκμήριο εισοδήματος για όλες αυτές τις δαπάνες για τις οποίες υπέβαλε αποδείξεις, καθόσον θα πρέπει και ο ίδιος να αποδείξει το «πόθεν έσχες» αυτών των δαπανών.

ΥΓ. Γιατί άραγε δεν περνάει από το μυαλό της αριστερής σήμερα κυβέρνησης ότι υπάρχει και το σύστημα των εσόδων – εξόδων και η φορολόγηση του καθαρού εισοδήματος; Γιατί θα πρέπει ο πολίτης να πληρώνει φόρους πάνω στους φόρους; Γιατί θα πρέπει να εξευτελίζεται ο πολίτης, είτε καρφώνοντας τον συνάνθρωπό του που προσπαθεί να επιβιώσει, είτε να καλωδιώνεται για να κυνηγάει συνανθρώπους του, είτε να γίνεται τζογαδόρος; Γιατί να μην συλλέγει ηθικά και νόμιμα τις αποδείξεις απλά για να εκπέσει τις δαπάνες του από το φορολογητέο εισόδημα, όπως αυτό το πλεονέκτημα δίνεται στους επιχειρηματίες;