Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μαύρη προπαγάνδα για προσέλκυση ψήφων

Παίζοντας με τη φωτιά και προτάσσοντας την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, η Ν. Δ. ξέχασε την υπόθεση Μπαλτάκου, έβαλε στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης τη Χρυσή Αυγή και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «φλερτ» με τη νεοναζιστική οργάνωση. Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους που την εγκαταλείπουν και να ψαρέψει μέρος της αδιευκρίνιστης ψήφου, η κυβέρνηση επανέφερε χθες τη θεωρία των δύο άκρων, με στόχο να γίνει...
η ψήφος της Χ.Α. πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, τα υψηλά ποσοστά που πήραν οι υποψήφιοι του νεοναζιστικού κόμματος στις περιφέρειες έχουν απασχολήσει έντονα την επιτροπή εκλογικού αγώνα της Ν.Δ. και το επιτελείο του κ. Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου παρέθεσε χθες ολόκληρη την ανακοίνωση του υποψηφίου με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστου Γούδη, για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, συμπεραίνοντας από το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης ότι πρώτη φορά είναι μαζί ναζί-Αριστερά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γουδής ήταν επί χρόνια στέλεχος της Ν.Δ. και της Πολιτικής Άνοιξης.

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, κάλεσε τον Μανώλη Γλέζο να τοποθετηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους των νεοναζί, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε πόλεμος μηνυμάτων από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη, και στη συνέχεια από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
Μόνο με «αυτογκόλ» μπορεί να παρομοιαστεί η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που ανακάλυψε «στήριξη» του Χρήστου Γούδη στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς ο υποψήφιος με το συνδυασμό Κασιδιάρη έχει υπάρξει κορυφαίο στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης και της Ν.Δ.
Η μαύρη προπαγάνδα που επέλεξε η κυβέρνηση, μόλις λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη, αποτυπώνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα πολύ χαμηλά συσπείρωσης των ψηφοφόρων της.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, οι γκρίζες ζώνες της αδιευκρίνιστης ψήφου, που γέρνει προς την αποδοκιμασία της κυβέρνησης, είναι ακόμη πολύ μεγάλες και η θεωρία των δύο άκρων επιστρατεύεται γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοιχτό και διαρκές μέτωπο» με τη Χρυσή Αυγή


Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επανέλαβε (Σκάι) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ανοιχτό και διαρκές μέτωπο» με τη Χρυσή Αυγή και πως τα σενάρια αυτά εκπορεύονται από «τα ίδια πολιτικά κέντρα που βρίσκονταν σε διαρκή επαφή με τη Χρυσή Αυγή, όπως αποδείχτηκε από το βίντεο των Κασιδιάρη και Μπαλτάκου». 
«Δεν ζητάμε την ψήφο νεοναζί και εγκληματιών και κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν γνώριζε τι είναι η Χρυσή Αυγή», απάντησε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. δεν δικαιούνται να λένε σήμερα ότι δεν ήξεραν για την εγκληματική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος και υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη να «επανέλθουν στη δημοκρατική κοίτη» οι ψηφοφόροι που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή πιστεύοντας ότι είναι αντισυστημική δύναμη. Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν πιστεύει πως «όλοι οι ψηφοφόροι της είναι νεοναζί».

Στο ίδιο κλίμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στο ντιμπέιτ με τον Γ. Καμίνη (ΑΝΤ1): «Δεν ζητάμε την ψήφο νεοναζί και εγκληματιών και κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν γνώριζε τι είναι η Χρυσή Αυγή». Επισήμανε δε ότι ο νυν δήμαρχος «μάλλον περίμενε τον κ. Βενιζέλο να θέσει πρώτος το θέμα της ακροδεξιάς, για να πει μια κουβέντα την επόμενη μέρα» και συμπλήρωσε ότι «τέτοια λάσπη και σπέκουλα απέναντι στην Ανοιχτή Πόλη δείχνει τον πανικό του κ. Καμίνη για τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται».

Από efsyn