Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ύποπτες συμφωνίες γαλοκτοβιομηχανίας με αλυσίδες σούπερ μάρκετ

• ΣΔΟΕ: Εικονικά τιμολόγια 27,6 εκ. ευρώ • Δικαστική έρευνα
Ε ικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, συνολικού ύψους 27,66 εκατομμυρίων ευρώ εκδόθηκαν την περίοδο 2004-2009 από 6 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αφορούσαν συμφωνίες προώθησης και προβολής προϊόντων γαλακτοβιομηχανίας που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ. Δικαστική έρευνα ξεκινά για την υπόθεση.

Το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει στο πόρισμά του ότι τα συγκεκριμένα τιμολόγια αποτελούσαν «παρεχόμενες εκπτώσεις» προς...
τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση σε Πταισματοδίκη παρήγγειλε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης Πρωτοδικών, ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκδοσης και αποδοχής ψευδών φορολογικών στοιχείων.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που διενήργησε το ΣΔΟΕ μετά από καταγγελίες, «η ζημία του Δημοσίου από την παραπάνω πρακτική-μηχανισμό, είναι η μη εμφάνιση του πραγματικού κόστους αγοράς των προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ και τελικώς η χειραγώγηση των τιμών σε υψηλότερα επίπεδα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας έχουν κληθεί να δώσουν ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι τέλεσης παράνομων πράξεων.

Η έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες ενδέχεται να επεκταθεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε άλλες εμπλεκόμενες γαλακτοβιομηχανίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Από enet