Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δεν είναι στούρνος ο Στουρνάρας

Ουδεμία κρυφή ατζέντα διαθέτει η κυβέρνηση, στα φανερά «κυβερνά»! Aρκεί κανείς να διαβάζει τις εκθέσεις του ΔΝΤ.

Hδη από τον Γενάρη ο κ. Τόμσεν στην τότε έκθεσή του υπεδείκνυε την οδόν της Πορτογαλίας (με 400 ευρώ κατώτατο μισθό), βελτιώνοντάς την στα 350 τοιαύτα. Μακαρία η οδός και τα σκυλιά δεμένα - διότι όταν το ΔΝΤ ή η Τρόικα «υποδεικνύει», στην πραγματικότητα υπαγορεύει!

Ουδεμία κρυφή ατζέντα διαθέτει η κυβέρνηση, ούτε καν ατζέντα. Αρκεί να διαβάσει κανείς το Μνημόνιο στην εξέλιξή του και το βλέπει να πραγματώνεται μπροστά του. Παντού!

Πρόκειται για μία κυβέρνηση ανδρεικέλων. Της οποίας η μόνη γελοία ικανότης είναι να...
προσπαθεί (όλο και πιο συχνά χωρίς επιτυχία) να διαχειρισθεί επικοινωνιακώς τη νίλα που υπηρετεί. Η μόνη φιλοδοξία που της έχει απομείνει είναι να σκαρώνει πού και πού (κι αναλόγως ποια κεραμίδα θα της πέσει στο κεφάλι) κανένα (φθηνό) κόλπο για να περάσει η μέρα και να αγοράσει (πανάκριβον) χρόνο.

Επί παραδείγματι, οι ηρωικές δηλώσεις Στουρνάρα, Βρούτση και ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα δεχθούν ποτέ περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού κάτω απ’ τα 500 ευρώ!

Οπα, ωρέ Κολοκοτρωναίοι μου της ελεεινής μορφής! Τι θέλετε δηλαδή να πιστέψουμε;

Οτι φέρατε τους μισθούς στα 500 ευρώ, αλλά αγωνίζεσθε να μη μας τους πάτε παρακάτω εσείς οι ίδιοι;

Τι μας λέτε; Οτι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με μια ζωή του πεντακοσάρικου; Οτι πρέπει να σας χρωστάμε και χάρη; Οτι υπάρχουν και χειρότερα; Τα οποία, πάλι εσείς οι ίδιοι μπορείτε να κατορθώσετε για χάρη μας;

Το γελοίο στην πολιτική είναι από μόνον του επικίνδυνο. Το γελοίο χωρίς όρια είναι καταστροφή. Η καταστροφή που ζούμε τώρα. Η χώρα έχει αλωθεί και δηώνεται. Τα 350 ευρώ κατώτατος μισθός είναι τετελεσμένος μέλλων. Ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει. Διότι ο κ. Σαμαράς τον έχει υπογράψει. Εχει υπογράψει τη θανατική καταδίκη της πατρίδας.

Αυτό που ξεκίνησε ο κ. Σημίτης με τους «απασχολήσιμους», την «ευέλικτη εργασία», την «πιστωτική φούσκα» κι όλα τα συναφή «εκσυγχρονιστικά» παρόμοια σήμερα φθάνουν στην καθ’ ολοκληρίαν καταστροφική κορύφωσή τους, με τους σημιτανθρώπους όπως ο κ. Στουρνάρας να έχουν τον πρώτο λόγο, υπό την αιγίδα Σαμαρά, στο κύκνειο άσμα της πατρίδας.

Μέσα σε τρία μνημονιακά χρόνια η τεράστια πλειονότητα των Ελλήνων έχασε το 50%-60% του εισοδήματός της, ενώ η ανεργία και η απλήρωτη εργασία οργιάζουν, και τα νοικοκυριά βυθίζονται σε ένα καθημερινό πένθος, αβάσταχτο!

Ευτυχώς που υπάρχει και η ΔΗΜΑΡ! Φαντασθείτε τι χειρότερα θα είχαμε πάθει αν δεν συμμετείχε σε αυτήν την κυβέρνηση ο ηρωικός κ. Κουβέλης (τον οποίον επ’ εσχάτοις παρενοχλεί επ’ αγαθώ ο Μπενίτο), ώστε να αντιστέκεται κι ένα προς ένα τα άλογα να τα βαφτίζει ψάρια. Χωρίς την τιτάνια αντίσταση της ΔΗΜΑΡ ο πολιτισμός της εργασίας, αυτός ο προσφιλής μας νεκρός, θα είχε ταφεί χωρίς μανικιούρ - πεντικιούρ.

Χωρίς την «κυβερνώσα» (sic) Αριστερά, μπορεί η ύφεση να έφθανε στο 6%, αλλά θα έφθανε «λαϊκιστικά», βρε παιδί μου! χωρίς κανέναν «αναστοχασμό»! πνιγμένη στο «φαντασιακό» της δικής της «αφήγησης».

Αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο ακροδεξιά από τη μεταπολίτευση. Ακριβώς διότι είναι «εκσυγχρονιστική» και νεοφιλελεύθερη ταυτοχρόνως. Είτε με αριστερό κολαούζο είτε χωρίς, η κυβέρνηση αυτή (αποδεικνύοντας ότι ο δικομματισμός ήταν πάντα ένας μονοκομματισμός των Δυνατών) πνίγει τον λαό στο πέλαγος μιας «ελεύθερης οικονομίας της αγοράς» που στην πραγματικότητα διευθύνεται. Και διευθύνεται αγρίως! Από τους τοκογλύφους!

Ρωτήστε τον Ολι Ρεν, την κυρία Μέρκελ, ακόμα και τον φον Βορίδεν, να σας πουν πόσον όντως «ελεύθερη» είναι η οικονομία (ελεύθερη μόνο για να σκλαβώνει τους πολίτες), τι εστί ανταγωνισμός (ο μονόδρομος προς τη μονοπώληση) και ποιοι, όπως και πώς, τη διευθύνουν.

Αλλά γιατί να ρωτήσετε; Μήπως δεν ξέρετε;
 

Του Στάθη από enikos