Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Η πτώσις...

Χίλιες και μία λίστες!

Χάσαμε τη λίστα, STOP. Μέσα ήτανε και η θεία.

Αγαπημένη μου εξαδέλφη, ευχαριστώ που είσαι αθώα! Καλύτερα πλουσία και τιμία, παρά πτωχή και παραπλανημένη.

Σε ευχαριστώ, ω Εταιρεία! (-ωπ! αυτό είναι από άλλη λίστα!)

Καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι! Μαύρη είναι η λίστα στα βουνά! Μαλλιά κουβάρια γίναμε πλέον με τα στικάκια και τα στικάκια γίνανε στρινγκάκια - κάτι σαν φύλλα συκής που πωλούνται στην Ομόνοια, εδώ τα καλά στικάκια, έχω είκοσι πέντε, πάρε πέντε και σου δίνω δώρο δύο - μύλος! Η μόνη λύσις πλέον (εκτός απ’ τη διαρκή λύση των Βαρβάρων) που μας απομένει, έτσι όπως τα κάναμε, είναι να μας ξαναστείλουν οι Φράγκοι απ’ τη Φραγκιά το περιώνυμο σιντάκι, μόνον που αυτήν τη φορά πρέπει να συνοδεύεται από ετοιμοπόλεμη ταξιαρχία βετεράνων...
της Λεγεώνας των Ξένων.

Με την παράκληση ουδείς εκ των Λεγεωναρίων να ομιλεί ελληνικά, διότι πάλι κάπου θα γίνει η ζημιά.

Επίσης, παράκληση: όταν παραληφθεί αβλαβές το σιντί, να παραδοθεί ιδίοις χερσίν στον κ. Σαμαρά, ώστε να αποδειχτεί η αθωότης Βενιζέλου.

Οχι, δεν έχουμε τρελαθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μπενύτο να μας αποσφυρίξει - πλην όμως ο άνθρωπος έχει φθάσει στο σημείο να παναγυρίζει για τις πολιτικές του ευθύνες λες κι αυτές είναι συγχωροχάρτι για τις ποινικές.

Ομως, οι πολιτικές ευθύνες για έναν πολιτικό είναι συχνά βαρύτερες απ’ τις ποινικές - είτε έχει τέτοιες, είτε όχι.

 Κι όπως προσφυώς σχολίαζε χθες απ’ τη συχνότητα του Real FM ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Λυγερός, οι πανηγυρισμοί για πολιτικές ευθύνες ξενίζουν, αλλά δεν πρέπει να ξενίζει το σπάσιμο του χωροχρονοσυνεχούς! Διότι το ρωμαίικο δαιμόνιο το κατάφερε κι αυτό: αντιγράψαμε σιντάκι πριν να το δημιουργήσει ο πλάστης του!

Αν δεν καλέσει ο Πατριάρχης Οικουμενική Σύνοδο να λύσει αυτό το κβαντικό μυστήριο του χωροχρονικού διακτινισμού της λίστας Παπακωνσταντίνου - Μπενύτο - Τέσλα, θα μείνουμε εκτεθειμένοι μπροστά στα μάτια της επιστήμης - έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι κι έγινε η λίστα πιο μεγάλη! Εξ ου και το άλλο λουμπενότροπο άσμα, πέντε λίστες στον Περαία μπήκανε σε έναν τεκέ (πράγμα που τις «συνδέει» με τη βίλα Αμαλία) κι είπε μία απ’ την παρέα πα-να-πιούμε-ναργιλέ.

Ε, άμα κάνεις κεφάλι, χάνεις τον λογαριασμό, δεν κόβεις απόδειξη και σε πάει μετά μέσα ο κυρ Στουρνάρας για διαφυγόντα κέρδη απ’ τη Μέρκελ. Γιαβόλ.

Viva λίστα Λαγκάρντ, viva βίλα Αμαλία, έχετε γεια βρυσούλες, κακούργα ιδιωτικοποίηση του νερού - το μέλλον θα έχει πολλή ξηρασία.
  
Αν βρίσκομαι σε παραλήρημα; Οχι! απλώς έχω μπει «στον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης» όσων πίστευα ώς τώρα.

Διότι, εκτός από το ότι η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα όταν βγούμε απ’ το Μνημόνιο, πίστευα επίσης και ότι τα scripta manent - τρίχες! Μόλις τα διαβάσει ο Μπενύτο τα scripta τρελαίνονται και δεν λένε πλέον ό,τι έγραφαν, αλλά ό,τι λέει ο Μπενύτο πως λένε, διότι αυτό είναι και η πραγματικότης: ένα παλίμψηστο που γράφει, ξύνει και ξαναγράφει ο εθνικός μας ρήτωρ, ο ένας και μοναδικός τσόζεν ουάν, ώσπου να πάρει το σκρίπτουμ μια μορφή τέλεια, κάτι σαν αναδυομένη Αφροδίτη, σαν ωδή στη ροδοδάχτυλη Μέρκελ, σαν προσευχή στον Κοσμοσείστη Παντοκράτορα να μας απαλλάξει από κάθε ρυπαρό σκάνδαλο και αρπαβούτα πειρασμό, αμήν! (και, καλού - κακού, γιαβόλ!)

Ταύτα για σήμερα, αγαπημένα μου ναυτάκια κι ευγενικές μου καπετάνισσες - είναι η πτώσις μας καλά οργανωμένη, ασφαλής, τίποτα το τραγικό - «ο θάνατος της ελληνικής τραγωδίας» όπως θα έλεγε για μια φορά κι ο Νίτσε, καγχάζοντας επιτέλους εκ του ασφαλούς για τις αναπόφευκτες πατροκτονίες...


Του Στάθη από enikos