Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου - Λοβέρδου

Eσπευσμένα επιστρέφει απο το Ισραήλ o Γιώργος Παπανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr αναμένεται να έχει συνάντηση με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, επισπεύδει την επιστροφή του στην Αθήνα και στη συνάντηση που θα έχει με τα δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα, όπως προδιαγράφονται μετά την συμφωνία κορυφής του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης με τον υπουργό Υγείας. Ηδη μάλιστα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου. Η συνάντηση που θα γίνει ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, αναμένεται να επικεντρωθεί στο θέμα της διαδοχής καθώς πολλά στελέχη έχουν ζητήσει να υπάρξει άμεση...
εκλογή νέας ηγεσίας, προκειμένου να σταματήσει η δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να είναι έντονα προβληματισμένος από τις κοινές δηλώσεις Βενιζέλου-Λοβέρδου, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει πώς δεν επιθυμεί να συζητηθεί θέμα ηγεσίας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. και έχει προσδιορίσει εκλογή πρόεδρου από την βάση με διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου.

Ωστόσο, οι σημερινές εξελίξεις είναι πιθανόν να δρομολογήσουν νέα δεδομένα, που προκύπτουν και από την πίεση βουλευτών και στελεχών που αγωνιούν για την τύχη του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας ότι στις δημοσκοπήσεις έχει κατρακυλήσει ακόμα και σε μονοψήφια ποσοστά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκλογή νέου αρχηγού είναι πιθανόν τελικά να μην γίνει από τη βάση αλλά από ένα διευρυμένο όργανο, όπως το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και η επικύρωση από τη βάση να γίνει αργότερα.

Από iefimerida μοντάζ Γρέκι