Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Στα χέρια της αστυνομίας ο Μάκης Ψωμιάδης (video)

«Είμαι πολιτικός κρατούμενος και θύμα του συστήματος και της κυβέρνησης!»
Το Σάββατο η απολογία του
Συνελήφθη, το μεσημέρι, σε βίλα στο Σούνιο και κρατείται στο Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου Μάκης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία είχε εντοπίσει την περιοχή όπου κρυβόταν ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας εδώ και αρκετές ημέρες. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να...
εντοπίσουν με ακρίβεια το σπίτι που κρυβόταν, μόλις χθες βράδυ.

Ο εντοπισμός του Μάκη Ψωμιάδη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιτεύχθηκε από την αξιοποίηση πληροφοριών και άλλων στοιχείων καθώς και από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών. Έτσι σήμερα, περίπου στις 4 μ.μ., έγινε συντονισμένη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια κατά την οποία συνελήφθη.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση των στημένων αγώνων και άλλες παράνομες δραστηριότητες, από τις ελληνικές αρχές ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Εχει μάλιστα δικαστεί ερήμην από το αθλητικό δικαστήριο και έχει τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα αντιμετωπίζει κακουργήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση με συνολικό όφελος και συνολική ζημιά άνω των 15.000 ευρώ, εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, αντιμετωπίζει και μία σειρά από πλημμελήματα, όπως δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα από κοινού κατ΄εξακολούθηση, παράνομο στοίχημα κατ΄εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στα δύο τελευταία αδικήματα και παράνομη οπλοκατοχή.
Στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το Μέγαρο της Αστυνομίας, εμφανώς καταβεβλημένος και με μακρύ μούσι ο Ψωμιάδης δήλωσε "πολιτικός κρατούμενος" και "θύμα πλεκτάνης από το σύστημα και την κυβέρνηση".

"Είμαι πολιτικός κρατούμενος. Δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα παιχνίδια. Είναι ένα παραμύθι αυτή η υπόθεση. Δεν έχω κάνει τίποτα, είμαι θύμα μιας πλεκτάνης που δημιουργήθηκε από το σύστημα και την κυβέρνηση" τόνισε χαρακτηριστικά. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν παραδόθηκε, είπε: "Περίμενα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση."

Ο εκ των δικηγόρων του συλληφθέντα, Χρήστος Στάθης δήλωσε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης ουσιαστικά παραδόθηκε μόλις πληροφορήθηκε ότι είχε λήξει η άδεια του Ανακριτή. “Σκεφτείτε ότι φυγοδικούσε 300 μέτρα μακριά από το εξοχικό του. Ουσιαστικά πρόκειται για παράδοση. Αυτό που περίμενε ήταν να επιστρέψει ο Ανακριτής..

Συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ψωμιάδη ότι η σύλληψή του είναι προϊόν πλεκτάνης από την κυβέρνηση, ο κ. Στάθης είπε: “Πάνω στην αγανάκτησή του, χρησιμοποίησε κάποιες υπερβολικές εκφράσεις. Αυτό που ο ίδιος υποστηρίζει είναι πως είναι αθώος”.

Προθεσμία για το Σάββατο

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου θα απολογηθεί ο Μάκης Ψωμιάδης, ύστερα από την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ο ίδιος πάντως σήμερα δήλωσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του "είναι φούσκες".