Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σκηνές τρόμου στο Μετρό

Εκατοντάδες πολίτες βρήκαν καταφύγιο στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, λόγω των επεισοδίων και της χρήσης χημικών. Στο σημείο στήθηκε πρόχειρο ιατρείο.

Ιατρείο σε καιρό πολέμου θυμίζει ο σταθμός του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος. Εκατοντάδες πολίτες κατέφυγαν εκεί λόγω της χρήσης χημικών από την αστυνομία.

Πολλοί αντιμετώπιζαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και γιατροί προσπαθούσαν να...
τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Η ατμόσφαιρα στον σταθμό είναι αποπνικτική και πολλοί συμπολίτες μας δεν άντεξαν και λιποθύμησαν. Αρκετοί φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, τους οποίους θεώρησαν υπεύθυνους για την κατάσταση.

"Αγανακτισμένοι" πολίτες που εδώ και αρκετές ημέρες διαδηλώνουν και πλέον είναι "μπαρουτοκαπνισμένοι" έσπευσαν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο γιατρός του Μετρό στο Σύνταγμα, μιλώντας στην τηλεόραση του ALTER, απηύθυνε δραματική έκκληση ώστε να φτάσουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων στο σημείο. Τόνισε ότι η κατάσταση είναι δραματική, καθώς εκατοντάδες πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.


Παρέμβαση Βενιζέλου να απεγκλωβιστούν άτομα από Μετρό

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσαν οι εκκλήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, να εξασφαλιστεί διάδρομος διαφυγής για εκατοντάδες άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα στο Μετρό με αναπνευστικά προβλήματα από την ρίψη χημικών.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να αποχωρήσει για λίγα λεπτά από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου προκειμένου να συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε με συντονισμένες ενέργειες να απεγκλωβιστούν όλα τα άτομα που βρέθηκαν στο Σύνταγμα είτε τυχαία, όπως είπε είτε για να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Λίγο αργότερα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι σε επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας Χρήστο Παπουτσή τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αστυνομία στο Μετρό και όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει από την περιοχή.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας να ενεργήσει άμεσα έτσι ώστε, όπως είπε, να σταματήσει το αμόκ βίας που έχει στόχο χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές και να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από το ΜΕΤΡΟ μέσα στο οποίο βρίσκονται αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτογραφία στο Μετρό από τον χρήστη του Twitter @dust_road
Από news247