Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Και ενοχλητικοί και πεινάλες και μ@λ@κες !

Έχει παραγίνει το κακό με τους σπάμερς. Τους ενοχλητικούς δηλαδή που στέλνουν τον καημό τους όχι σε έναν παραλήπτη, αλλά σε μια τεράστια λίστα, που αλλάζει χέρια και πάει απ΄τον έναν στον άλλο. Στην αρχή τα σπαμ μηνύματα ήταν αρκετά αθώα. Συνήθως ήταν μια εντυπωσιακή είδηση, ένα κοινωνικό μήνυμα, ένα ανέκδοτο και έλεγε "προωθήστε το". Οι άσχετοι πατούσαν το κουμπί προώθηση, οπότε μαζευόταν σιγά σιγά, χιλιάδες διευθύνσεις στο κουτί του πονηρού, τις οποίες στη συνέχεια αξιοποιούσε.

Τον τελευταίο καιρό, κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη χειρότεροι σπάμερς:
κάτι πεινάλες που διαφημίζουν το site τους, επίμονα, ενοχλητικά και φορτικά.
Και τα περισσότερα έχουν ως κοινό παρονομαστή ότι "είναι συνεχιστές του τρωκτικού".
Το πόσο μας έχουν πρήξει με αυτή την ιστορία δεν περιγράφεται. ....
Θα ασφυκτιά στον άλλο κόσμο ο μακαρίτης ο Σωκράτης, με τόσους "συνεχιστές".
Πάνω από 200 blogs κυκλοφορούν ως "συνεχιστές", "αντίγραφα" ή απλώς αντι-.

Σκεφτείτε τώρα, όλα αυτά τα βλήματα, που στέλνουν από 2-3 e-mails την ημέρα, κάθε μέρα, για να μας πουν "το τρωκτικό είναι δώ, στη διεύθυνση ..τάδε..". Παίρνουμε 3.000 μηνύματα την ημέρα που μας λένει "είμαστε οι συνεχιστές του τρωκτικού".
"Στα π@π@ρι@ μας" τους απαντάμε, "μη μας ξαναζαλίσετε, αν θέλουμε να βρούμε κάτι το βρίσκουμε", εκεί αυτοί!
Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι.

Και δεν μας φτάνουν οι ηλίθιοι, έχουμε και τους πεινάλες!

Έφτασε στα αυτιά κάποιων πειναλέων δημοσιογράφων κυρίως, η (αληθινή) πληροφορία, ότι θα "απαγορευτούν" οι διαφημίσεις σε ιστοσελίδες που δεν είναι σε .gr (αλήθεια είναι, λεπτομέρειες θα σας πούμε άλλη φορά) και όλοι σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα .gr. Καλά κάνουν, αλλά εμείς τι χρωστάμε να παίρνουμε 2.000 μηνύματα spam την ημέρα από πεινάλες που θέλουν να πιάσουν στασίδι στο σκληρό πόλεμο του διαδικτύου, προσδοκώντας να τα ΄κονομήσουν από τις διαφημίσεις;

Μάγκες μου πάρτε το χαμπάρι: Ένα και μόνο μετράει στο διαδίκτυο: το περιεχόμενο. Όσο φορτικά μηνύματα κι αν στέλνεις, αν μπεί ο χρήστης μιά φορά και δεί ότι "δεν το 'χεις" δεν πρόκειται να ανέβεις. Ή το ΄χεις ή δεν το ΄χεις!

Με το να μας πρήζεις με τα spam δουλειά δεν γίνεται.

Και το πιό εκνευριστικό όλων είναι, ότι ο μαλάκας, παίρνει άρθρο από ΜΜΕ, π.χ. από το ΕΘΝΟΣ, το κάνει ανάρτηση στο blog του και μετά το στέλνει σε 2.000 bloggers !
Γιατί μου το στέλνεις ρε μαλάκα το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ; Αν θέλω, θα το διαβάσω εκεί !

Γράψε κάτι δικό σου. Αν δεν μπορείς να γράψεις κάτι δικό σου, δεν έχεις λόγο ύπαρξης στο διαδίκτυο κι ακόμη χειρότερα, δεν έχεις λόγο αποστολής μηνυμάτων.

Από TaXalia
Για τους αρχάριους και τους καλοπροαίρετους, έχουμε κάποιες οδηγίες για το spam,
Stop Spam Τι θα πει spam, σπαμ, σπαμάρω, κρυφή κοινοποίηση;

stop spam, don't spam μη σπαμάρεις
SPAM (σπαμ) λέγεται ένα μήνυμα που έχει ως παραλήπτες, πολλούς. Όταν δηλαδή γράφετε κάτι, και βάζετε ένα σωρό διευθύνσεις στο "Προς".
Είναι, εκτός από παράνομο, ό,τι εκνευριστικότερο υπάρχει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία. Όσοι παίρνουν τέτοια μηνύματα, σας βάζουν στη μαύρη λίστα κι έτσι ενώ εσείς τα στέλνετε, αυτοί δεν τα παίρνουν.
Η λύση είναι πολύ απλή.
Μην βάζετε τις διευθύνσεις εκεί που λέει προς (εκεί βάλτε τη δικιά σας), αλλά εκεί που λέει "Κρυφή κοιν." ή στα Αγγλικά Bcc. Δείτε την εικόνα προσεκτικά.
Έτσι το e-mail σας θα το παίρνουν όλοι, χωρίς όμως να βλέπουν σε ποιούς άλλους το στείλατε.


Εαν έχετε έτοιμη λίστα παραληπτών, πατήστε πάνω στη λέξη "Κρυφή κοιν."
Θα ανοίξει το βιβλίο διεθύνσεων "Επιλογή από τις επαφές". Εκεί κάντε κλικ στο "Όλες" και τελειώσατε. Πάντα όμως οι διευθύνσεις πρέπει να μπάινουν εκεί που δείχνουμε.
Ποτέ πάνω από μία διεύθυνση στη γραμμή "Προς"

Μια πολύ χρήσιμη συμβουλή: σε περίπτωση που λαμβάνετε μηνύματα, με πολλές διευθύνσεις στη γραμμή "Προς" από λογαριασμό gmail, αναφέρετέ το στη google. Η google παρακολουθεί το λογαριασμό και σε περίπτωσης επανάληψης της αποστολής, τον διαγράφει. Έτσι, ο σπάμερ θα χάσει το λογαριασμό αλληλογραφίας του !
Από τα TaXalia