Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μπουτάρης: Ένας μάγκας σαλονικιός

Ένα μεγάλο λάθος που διαπιστώνω τις 2 τελευταίες ημέρες είναι η ταύτιση Καμίνη-Μπουτάρη και το δήθεν κοινό μήνυμα που διαπιστώνεται από τη διπλή εκλογή τους. Αν προσπαθήσω να κάνω έναν βασικό διαχωρισμό, με μία λέξη, για την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία του καθενός, θα έλεγα:
Καμίνης: Αντισυστημικός
Μπουτάρης: Αντισυμβατικός
Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές προσωπικότητες και πρεσβεύουν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες ζωής. Ο Καμίνης είναι...
ο καθηγητής, ο διανοούμενος, o υποψήφιος που εκφράζει κατά βάση την ποιότητα, τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων (εύκολα διαπιστώνεται από τις περιοχές των Αθηνών που τον υπερψήφισαν). Είναι ένας άνθρωπος σταθερός στις θέσεις του, μεθοδικός, εγκρατής...μια ήρεμη δύναμη...a major that you can count on him!
Ο Μπουτάρης από την άλλη, είναι η ταύτιση της αντισυμβατικότητας. Εκρηκτικός, αδιαπραγμάτευτος, περπατημένος, αχαλιναγώγητος. Ο λόγος του είναι λαϊκός, αυθόρμητος, απολίτικος.Ένας τύπος που έζησε και έκανε τα πάντα στη ζωή του. Ένας μύθος στις πιάτσες της Θεσ/νικης, με το σκουλαρίκι στο αυτί, το άφιλτρο κάμελ στο στόμα και το ποτό στο χέρι. Ένας εκφραστής της ανέμελης ελευθερίας. Δε φοβάται να μιλήσει για ο,τιδήποτε τον εξέθεσε, ακόμη και για τη σχέση του με το αλκοόλ, γνωρίζοντας πως πολλοί λιγόψυχοι θα τη χρησιμοποιήσουν για να τον βλάψουν. "Δεν τους καταλαβαίνει". Δε φοβάται να συγκρουστεί με τον οποιονδήποτε, είναι ο τύπος που θα γυρίσει ανάποδα το τραπέζι, θα φύγει στη μέση ενός γεύματος, θα καυτηριάσει τον απυρόβλητο ρασοφόρο, όπως και κάθε λογής συντηρητισμό που τον βρίσκει να διαφωνεί.

Είναι ένας wine maker που σέβεται τον εαυτό του και προδιατίθεται να αλλάξει τον δήμο και όχι την πάρτη του.

Η ψήφος στον Μπουτάρη έχει μια περίεργη μαγεία. Δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρει. Η εκλογή του δε σου προσφέρει καμία ασφάλεια. Όμως τον ψηφίζεις με τα δύο χέρια. Συμβολίζει το άγριο, το ατίθασο του εαυτού σου, σε μαγεύει το γεγονός ότι μαζί του δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει. Σε γοητεύουν οι περιβαλλοντικές του ευαισθησίες (ιδρυτής του Αρκτούρος), σε έλκει ο χαρακτήρας του, η απαξία του για το χρήμα και η πίστη του στην καλή παρέα.

Ο Μπουτάρης είναι ο άνθρωπος που γουστάρεις, ο υποψήφιος που έκλεψε την ψήφο μέσα από το τσεπάκι σου...και συ ψάχνεις ακόμη να βρεις τα γιατί.

Από το epikairo