Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές δηλώσεις Α. Τσίπρα (Βίντεο)

«Με συγκίνησε το κѠλ⓪παιδο» ήταν η πρώτη αντίδραση συντρόφισσας που μας πήρε τηλέφωνο αμέσως μόλις τελείωσε τις προγραμματικές του δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας. Και έχει βάση αυτό γιατί ήταν μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία που ο κόσμος είχε ανάγκη να την ακούσει μετά τις τόσες ταπεινώσεις που είχε υποστεί από την εθελοδουλεία των προηγούμενων ταξικών – μνημονικών κυβερνήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πιο αναλυτικά της προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος του ειδικεύοντας της ανά υπουργείο, με την απόφαση «όχι παράταση μνημονίου» και συνεπώς ανάλογων πολιτικών να κυριαρχεί σε όλη την ομιλία του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η καταγγελία του πρωθυπουργού –που έγινε μπροστά στα άδεια έδρανα των βουλευτών της Ν.Δ, δείγμα κι αυτό πολιτικού πολιτισμού της συντηρητικής παράταξης- ότι...
όπως διαπίστωσε και ο ίδιος στις επαφές που είχε με τους ξένους ηγέτες, στο πρόγραμμα που βρίσκεται τώρα η Ελλάδα υπήρχε η πρόβλεψη να έχει εξάμηνη διάρκεια.

Ομως με πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης αυτός ο χρόνος περιορίστηκε στους δυο μήνες γιατί κατά την εκτίμηση του Α. Τσιπρα υπήρχε η επιδίωξη από το τότε κυβερνητικό προσωπικό να βρεθεί σε αδιέξοδο η νέα κυβέρνηση –έχοντας να αντιμετωπίσει ασφυκτικά χρονικά πλαίσια για να διαπραγματευτεί- και να υλοποιηθεί ο στόχος τους για «αριστερή παρένθεση».

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού που την ολοκλήρωσε καταχειροκροτούμενος λέγοντας ότι στις τελευταίες εκλογές ο ελληνικός λαός δεν έκανε ανάθεση ευθύνης αλλά έκανε κατάθεση ψυχής. Δεν εξουσιοδότησε κανέναν πήρε την τύχη του στα χέρια του. Δεν καταψήφισε, τίμησε τις προηγούμενες γενιές που αντιστάθηκαν και αναστήσανε αυτό τον τόπο και αποταμίευσε ελπίδα για τις γενιές που έρχονται. Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα. Ορθωσε το ανάστημα του. Διεκδίκησε περηφάνια κι αξιοπρέπεια. 

Σ αυτό το λαό αξίζει μόνο σεβασμός. Του αξίζει να περπατά περήφανος του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια. Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού Στην τιμή στην ιστορία και στον πολιτισμό που κουβαλά αυτός ο λαός στις αποσκευές του εμείς η θέληση του και τίποτα παραπάνω μπορούμε να είμαστε. Γι’ αυτό και δηλώνουμε κατηγορηματικά δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την περηφάνια και την αυτού του λαού. Αυτά είναι για μας ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. 

Είμαστε σάρκα από την σάρκα του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίες αυτού του λαού και γ αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας, σε αυτό το σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό το σύνταγμα θα υπηρετήσουμε. Και θα το υπηρετήσουμε μέχρι τέλους δικαιώνοντας τα οράματα τις αξίες, τους αγώνες τις θυσίες του ελληνικού λαού.