Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Aγριο ξύλο από τα ΜΑΤ στους αντιμνημονιακούς συνδικαλιστές ! Σε διακοπές για τα Κούλουμα η ΓΣΕΕ

Με χημικά και προπηλακισμούς από τα ΜΑΤ, που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, αντιμετώπισε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση τους διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητα και τις προωθούμενες απολύσεις στο Δημόσιο. Εντός του υπουργείου γινόταν η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, με ατζέντα το δεύτερο κύμα "κινητικότητας" (12.500 δημόσιοι υπάλληλοι) μέχρι την 31η Μάρτη και...
τις 11.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Στη μία το μεσημέρι, η συνάντηση τρόικας-Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε και οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν από το υπουργείο εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μάλιστα, κάποιοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα, πετώντας μπουκάλια με νερό, ένα από τα οποία χτύπησε το παράθυρο του Π. Τόμσεν.

Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν βιαίως προς την οδό Ερμού, αφού πρώτα έγινε χρήση χημικών, ενώ τρία άτομα – μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος – βρέθηκαν στο οδόστρωμα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ένας εκ των τραυματιών μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για "κατάλυση της δημοκρατίας" έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης. "Αυτοί μας απολύουν και δεν θέλουν να φωνάζουμε" υπογράμμισε.

Νωρίτερα, άλλη μια διαδηλώτρια έχασε τις αισθήσεις της και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όταν τα ΜΑΤ έσπρωξαν με τις ασπίδες τους τους συγκεντρωμένους και βρέθηκε στο έδαφος.

Οι συγκεντρωμένοι επιστρέφουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από όπου ξεκίνησαν τη σημερινή τους κινητοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, αλλά απωθήθηκαν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας η οποία προχώρησε και σε 17 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες, κατήγγειλαν την αστυνομική βία εναντίον των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

avgi μέσω papatzides