Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 ως σήμερα και συστάθηκε με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων

Διαβάστε τι λέει το πόρισμα του Εισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή
Του Παναγιώτη Στάθη 
Εγκληματική οργάνωση που δρά από το 1987 μέχρι σήμερα και συστάθηκε με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων βασισμένη στην αρχή  Führerprinzip, δηλαδή στην αρχή του ενός στα γερμανικά, χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, στο 9σελιδο πόρισμά του, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για το μπαράζ των συλλήψεων σε βάρος της ηγετικής ομάδας του πολιτικού σχηματισμού.

Ο κ. Βουρλιώτης θεωρεί πως υπαρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης»  είναι...
ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς (καταζητείται) και εντάσσει στον σκληρό καθοδηγητικό πυρήνα τους βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρο (παραδόθηκε), Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό (συνελήφθησαν) και Νίκο Μίχο (παραδόθηκε επίσης).

Κάτω από αυτούς τους «επικεφαλής» λειτουργούσαν «πυρήνες δράσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην περίπτωση της Τ.Ο Νίκαιας, όπου συνελήφθη ο Γιώργος Πατέλης, οι οποίοι πυρήνες προέβαιναν στις αναγκαίες δράσεις.

«Γνώριζε – Συντόνιζε- Οργάνωνε»

Ειδικά για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, το πόρισμα αναφέρει πώς «γνώριζε, συντόνιζε, οργάνωνε» τα πάντα, σε μια οργάνωση που είχε συνωμοτικούς κανόνες και πανελλήνια δράση».

Το ‘διευθυντήριο» δηλαδή, όπως λένε οι αρχές, αποφάσισε, ο σκληρός πυρήνας κατέβαζε τις εντολές στους πυρηνάρχες και αυτοί οργάνωναν στις δράσεις. Γιαυτό άλλωστε σε πρώτη φάση δεν έχει συνδεθεί συγκεκριμένη ενέργεια με συγκεκριμένο βουλευτή , αλλά αναφέρονται επιγραμματικά οι περιπτώσεις 10 δικογραφιών . Μεταξύ αυτών η ανθρωποκτονία του Παυλου Φύσσα και του Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα καθώς και μια δολοφονία στο Βόλο.

Επίσης απόπειρες ανθρωποκτονιών και βαριές σωματικές βλάβες , όπως π.χ η επίθεση σε Αιγύπτιους μετανάστες στην Ιχθυόσκαλα, πριν από ένα χρόνο, εκβιάσεις, κλπ.

Το κύμα των συλλήψεων (32 ατομα συνολικά αναζητούνται ή έχουν συλληφθεί, 26 στελέχη της Χρυσής Αυγής μεταξύ αυτών 2 αστυνομικοί ένας της ομάδας Δίας και μια γυναίκα ανθυπαστυνόμος από τον Πειραιά, όπως και 6 βουλευτές)  είναι το πρώτο, καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερο  καθώς η έρευνα θα συνεχιστεί και για άλλα αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αυτόφωρο όχι εντάλματα

Οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια του Αυτοφώρου καθώς η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές αυτόφωρο κακούργημα, και χωρίς την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφού τα εντάλματα προυποθέτουν την ύπαρξη ποινικής δίωξης. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως κεντρικό ρόλο στο δέσιμο της υπόθεσης έπαιξαν τόσο οι καταθέσεις των πρώην μελών της Χ.Α, άλλες καταθέσεις αλλά και στοιχεία φωτιά από τις τουλάχιστον 300 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και καταγραφές τηλεφωνικών επαφών με τον υπερ- κοριό της ΕΥΠ.

Οι συνομιλίες αυτές όπως λέγεται, που ήταν ουσιαστικά «νομιμες συνακροάσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας», ουσιαστικά «καίνε» τους συλληφθέντες.  

Από capital μέσω kourdistoportocali