Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 22-28/4/2013

Γράφει ο Gerogriniaris

Ο πιτσιρίκος είναι απαίσιος λέει ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα με αφορμή την κόντρα του με τον Μουρούτη. Μπορεί να έχει και δίκιο. Μόνο που τον πιτσιρίκο τον ψηφίζουν καθημερινά χιλιάδες αναγνώστες διαβάζοντάς τον. Ο καθένας μπορεί να "άρει την εμπιστοσύνη του" στον πιτσιρίκο, πάρα πολλοί δεν το κάνουν, για τους δικούς τους λόγους. Πάντως καθημερινά κρίνεται. Ούτε αυτά που λέει ο πιτσιρίκος τα λέει από κάποια παρανόμως καβατζωμένη συχνότητα, ούτε από κάποια χρεωμένη εφημερίδα που παίρνει κρατική επιχορήγηση μέσω διαφημίσεων. Αν δεν τον γουστάρεις, δεν κάνεις κλικ και δεν τον πληρώνεις. Ούτε φυσικά επηρεάζει την ζωή κανενός με τις αποφάσεις του, ίσως κάποιων τις γνώμες αλλά και...
αυτό από επιλογή. Από την άλλη μεριά τον Μουρούτη δεν τον έχει ψηφίσει κανείς. Μόνο λόγω της φιλίας του με τον Σαμαρά βρίσκεται σε μία θέση σημαντικότατη, διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, και βγάζει έναν πολύ καλό μισθό. Αρέσει δεν αρέσει δεν έχει καμία σημασία, ο Μουρούτης δεν κρίνεται από κανέναν, σε αντίθεση με τον πιτσιρίκο. Και είναι κρατικός υπάλληλος εκτός από κομματικός. Παρότι τα κόμματα πληρώνονται και αυτά από τον κρατικό προϋπολογισμό και άρα από τα δικά μας λεφτά, έχει σαφώς μικρότερη σημασία τι λέει ένα κομματικό στέλεχος από ότι ένα κρατικό. Η συμπεριφορά του υπεύθυνου γραφείου τύπου ενός κόμματος αφορά κυρίως τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του κόμματος αυτού. Η συμπεριφορά του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού αντιθέτως μας αφορά όλους. Δεν εξευτελίζει μόνο τον φίλο του Αντώνη Σαμαρά με την συμπεριφορά και τις κοτσάνες του ο Γιώργος Μουρούτης αλλά τον θεσμό της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού και συνολικά την Ελληνική κυβέρνηση. Όταν λοιπόν ο πιτσιρίκος γίνεται απαίσιος αυτό αφορά τον ίδιο και τους αναγνώστες του, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να του γυρίσουν την πλάτη. Όταν ο Μουρούτης γίνεται γελοίος αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κανέναν τρόπο να πάψουν να σχετίζονται μαζί του αφού είναι ο διευθυντής γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Και όταν αυτό το γραφείο διαρρέει προσωπικά δεδομένα, όπως είναι το όνομα του πιτσιρίκου, τα οποία έμαθε χρησιμοποιώντας σκοτεινές μεθόδους τότε το πράγμα χοντραίνει. Αφορά εκτός από τον εξευτελισμό του ίδιου του πρωθυπουργού από τον διευθυντή του γραφείου τύπου του και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων όχι του πιτσιρίκου μόνο αλλά όλων των πολιτών. Τα Νέα όμως δεν ασχολήθηκαν με τον θεσμό αλλά με τον μπλόγκερ. Η συμπεριφορά του Μουρούτη δεν έτυχε καμίας θετικής ή αρνητικής κριτικής, τίποτα. Κουβέντα για το μείζων θέμα, βροχή οι σφαλιάρες κατά του πιτσιρίκου. Και όχι μόνο. Υπάρχει άλλο ένα άρθρο για το θέμα, που τα βάζει με την ανωνυμία του διαδικτύου, αφού τους 140 χαρακτήρες του τουίτερ τους κάνει 180 και αφού πετάει την ανόητη μπαρούφα "στο εξωτερικό όλοι ξέρουν ποιος γράφει ποιο μπλογκ". Γνώστης του θέματος ο Δημήτρης Μητρόπουλος. Άσχετος ή αγενής ρωτούσε ο Νίκος Δήμου για τον Μητρόπουλο πριν λίγο καιρό. Άσχετος σίγουρα θα έλεγα γι αυτά που γράφει με βεβαιότητα αλλά, επίσης σίγουρα, όχι μόνο. Γιατί ο άσχετος ψάχνει και ενημερώνεται αν θέλει. Επίσης φαίνεται πως τα Νέα τα σχόλια τα έχουν για ομορφιά, Όλα αυτά από ένα μέσο που έχει και αυτό θεσμικό ρόλο. Κάπως έτσι, ο πιτσιρίκος, άθελά του πιστεύω στην συγκεκριμένη περίπτωση, φανέρωσε εκτός από την γύμνια της ηγετικής ομάδας της ΝΔ_ και αυτή των ΜΜΕ.

***
Όταν πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα εκκαθαριστικό του Νότη Μηταράκη σύμφωνα με το οποίο το 2011 έλαβε επιστροφή φόρου 4.587 ευρώ τον ρώτησα αν αυτό ισχύει. Απάντησε πως αφορά περίοδο που εργάζονταν στο εξωτερικό και τα εισοδήματά του φορολογούταν εκεί. Αν και εξακολούθησα να έχω μερικές απορίες για το θέμα μη έχοντας άλλα στοιχεία δέχτηκα τις εξηγήσεις του και έσβησα το σχετικό σχόλιο. Ο Γιώργος Μουρούτης (aka Σαμαράς για να μην ξεχνιόμαστε) το θεώρησε αυτό ένδειξη δειλίας. Είναι προφανές πως κρίνει εξ ιδίων αφού αργότερα εγκατέστησε εφαρμογή που σβήνει ΟΛΑ τα τουίτς του όταν περάσει κάποιος καιρός και έτσι έγινε ο αδιαμφισβήτητος, αν και γενναίος, πρωταθλητής του "politwoops", μιας εφαρμογής που κρατάει τα σβησμένα τουιτς πολιτικών. Όταν όμως παλιότερα τον ίδιο τον Μουρούτη (aka Σαμαρά, τα έχουμε πει αυτά) τον ρώτησα τι σχέση έχει με τον Νικόλαο Μουρούτη, Γενικό Διευθυντή της Γενικής δ/ νσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το 1992, ο Γεώργιος Μουρούτης του Νικολάου, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν απάντησε. Ούτε και έχει απαντήσει μέχρι σήμερα. Μόνο σκούζει πως εκβιάζω αυτόν και την οικογένειά του και πως η δικαιοσύνη ασχολείται με το θέμα. Χωρίς βέβαια να μπει στον κόπο να εξηγήσει ποιός ήταν ο εκβιασμός, τι αντάλλαγμα ζήτησα, με ποιά απειλή ή πως η δικαιοσύνη ασχολείται. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μουρούτης (aka Σαμαράς) απειλεί, το κάνει αρκετά συχνά. Φαντάζομαι λοιπόν πως το γραφείο του πρωθυπουργού θεωρεί τέτοιες ερωτήσεις ή παρατηρήσεις πολιτών εκβιαστικές που θα πρέπει με αυτές να ασχολείται "η δικαιοσύνη". Νέα ήθη της Σαμαρικής δεξιάς. Δεν θα βαρεθώ να το λέω, να τον χαίρεσαι τον δημοκράτη σωτήρα που επέλεξες νοικοκύρη μου. Και εις ανώτερα.
***
Θρίαμβος του Άδωνι Γεωργιάδη στην βουλή σήμερα. Όταν ο Πάνος Καμμένος ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει για το πολυνομοσχέδιο, ο Γεωργιάδης παρουσίασε ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο πατέρας του Καμμένου διαθέτει off shore εταιρία στην οποία είναι γραμμένο το σκάφος του. Ισχυρό πλήγμα την εποχή της ηθικολογίας κατά του Καμμένου που διέκοψε την ομιλία του από τις τσιρίδες του Άδωνι και επικοινωνιακή νίκη του Άδωνι Γεωργιάδη. Και ταυτόχρονα άλλη μία πανωλεθρία της βουλής. Ο πρόεδρος της βουλής απέτυχε πλήρως να προστατεύσει τον θεσμό με έναν Γεωργιάδη να τσιρίζει και να διακόπτει την ομιλία του Καμμένου και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να διασκεδάζει με τα καμώματα του γελωτοποιού της βουλής. Μου είναι αδιάφορη η ήττα του Καμμένου, όσο και η νίκη του Γεωργιάδη. Ο Γεωργιάδης θα μπορούσε να επιλέξει να κάνει την ζημιά του στον Καμμένο σε ένα από τα τηλεπαράθυρα στα οποία εμφανίζεται πιο συχνά και από διαφήμιση για προφυλακτικά αλλά επέλεξε να κάνει το σόου του στην βουλή. Και ο προεδρεύων εκείνη την στιγμή τον άφησε. Μετά είμαι σίγουρος θα επαναλάβουν την καραμέλα για το πως η αριστερά ή οι αγανακτισμένοι απαξίωσαν την πολιτική και τον κοινοβουλευτισμό.
***
Ο Μουρούτης aka Σαμαράς προσεβλήθη από ένα άρθρο του left.gr που μιλάει για τις μεθόδους Μουρούτη (aka Σαμαρά για να μην ξεχνιόμαστε) και της ΝΔ (aka ΝΔ_/ΠΟΛΑΝ/Δίκτυο21 κλπ για να μην ξεχνιόμαστε). Μέθοδοι όπως η παραποίηση βίντεο πολιτικών αντιπάλων και το ψαχούλεμα των στοιχείων των επισκεπτών της βουλής. Το left.gr αναφέρει και εκμετάλλευση/παραποίηση προϊόντος υποκλοπής στην περίπτωση του Καραγιαννίδη. Για το τελευταίο δεν ξέρω τι έχει γίνει, δεν το παρακολούθησα το θέμα. Όμως για τα άλλα δύο όλοι ξέρουμε ποιά είναι η αλήθεια. Παρόλα αυτά, ο Μουρούτης aka Σαμαράς που δεν μας αφήνει χωρίς μία κορώνα την ημέρα, είπε πως θα κάνει αγωγή στο left.gr. Αν αυτή η αγωγή δεν είναι σαν εκείνη του Κωτούλα όταν ο Μουρούτης (aka Σαμαράς) είχε πει "έχει ήδη κάνει μήνυση στο left" αλλά που στον δρόμο έγινε εξώδικο, φαντάζομαι θα πρέπει οι δύο πλευρές να καλέσουν για το θέμα του βίντεο τουλάχιστον κάποιον που έχει μελετήσει το θέμα για να πει την γνώμη του. Τρεις μήνες το μελετάει αυτό το ρημάδι το βίντεο ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, που θα βρουν κάποιον πιο κατάλληλο να αποφανθεί για την γνησιότητά του;
***
Σύμφωνα με το thesstoday 14 ομολογιούχοι αυτοκτόνησαν μέσα σε έναν χρόνο. Αυτό το υψηλό ποσοστό αυτοχείρων μεταξύ των ομολογιούχων όπως έχουμε πει είναι λαϊκισμός να αποδίδεται στην κρίση ή το μνημόνιο. Μπορούμε να συμπεράνουμε λοιπόν πως εκείνοι που αγοράζουν ομόλογα του δημοσίου έχουν κάποια προδιάθεση στην αυτοκτονία... Μέχρι τώρα, γιατί τους μελλοντικούς δεν ξέρω αν θα τους χαρακτηρίζουν αυτοκτονικές τάσεις, μ@λ@κία όμως σίγουρα θα τους χαρακτηρίζει.
***
Το εργοτάξιο της "Ολυμπία οδός" επισκέφτηκαν σήμερα με επισημότητα Σαμαράς και Βενιζέλος. Έναν αυτοκινητόδρομο που εδώ και καμια 40αριά χρόνια κατασκευάζεται υποτίθεται αλλά ποτέ δεν τελειώνει. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος φωτογραφήθηκαν με εργαζομένους με την ευκαιρία της επανέναρξης εργασιών στην "Ολυμπία Οδό" μόνο που σύμφωνα με τον Τσελεπή Θεόδωρο, άνεργο ηλεκτροσυγκολλητή και πρώην πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό «Η ΓΑΛΑΡΙΑ» όλα αυτά είναι απλά μια επικοινωνιακή φιέστα. Φαντάζομαι ένας δημοσιογράφος θα ήταν πολύ εύκολο να διαπιστώσει αν αυτές οι καταγγελίες ευσταθούν ή όχι. Αλλά που να βρεθεί δημοσιογράφος κοντά στον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο; Αυτοί μόνο "δημοσιογράφους" κουβαλάνε στις φιέστες τους.
***
"Αυτοί που κυβερνούν, καθώς και οι περισσότεροι πριν από αυτούς, αντιλαμβάνονται το άρθρο 15 του Συντάγματος που κάνει λόγο για άμεσο έλεγχο του κράτους στην ραδιοτηλεόραση, ως δικαίωμα ιδιοκτησίας. Αντιλαμβάνονται την ΕΡΤ ως κυριολεκτικά δικιά τους, όπως ένας ιδιώτης το κανάλι του. Η δημόσια τηλεόραση όμως δεν είναι δικιά τους. Είναι δικιά μας. Για το λόγο αυτό ο αγώνας μας αξίζει." γράφει η Μαριλένα Κατσίμη της οποίας (και άλλων) ο διωγμός από την ΕΡΤ είχε προαναγγελθεί από το γραφείο του Σαμαρά αμέσως μετά τις εκλογές.
***
Ο Νίκος Χιδίρογλου, ένα από τα αστέρια της νέας ΝΔ_, της, τάχα μου, μεγάλης, τάχα μου, κεντροδεξιάς, παράταξης, είναι και δημοσιογράφος της, τάχα μου, εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα που σήμερα κυκλοφορεί με τον Σαμαρά σαν βρικόλακα στο πρωτοσέλιδο. Πριν λίγο καιρό είχα γράψει για τον άλλον τάχα μου κεντροαριστερό, τον Άδωνι Γεωργιάδη που διέδιδε άρθρα από το, τάχα μου, πατριωτικό blog άτακτες φωνές που στην κεφαλίδα έχει τον Σαμαρά αποκεφαλισμένο από τον Καραϊσκάκη(;). Έχουνε πλάκα οι τάχα μου κεντροδεξιοί όταν μπερδεύουν τα ακροδεξιά μπούτια τους.
***
"Θέλουμε Μεταξάδες και όχι Σαμαράδες" είπε ο χουντικός και υπερήφανος για την δράση του πατέρα του την περίοδο της χούντας Χρήστος Παππάς και έφριξαν οι δημοκράτες του "συνταγματικού τόξου". Τόσο που η Φώφη Γεννηματά (εκπρόσωπος τύπου ενός μικρού κόμματος αν θυμάσαι) έβγαλε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων λέει "Το πολιτικό της πρότυπο (της ΧΑ) είναι ρητά πλέον οι Μεταξάδες - όλοι οι δικτάτορες δηλαδή-". Μετά πήγε για καφεδάκι με τον "ο εθνάρχης Μεταξάς" Άδωνι και τον εκλεκτό του Γ. Παπαδόπουλου Βορίδη φαντάζομαι. *Έχει πλάκα, δοκίμασέ το. Κάνε μία έρευνα στο google για τον "εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά" να δεις πόσα στελέχη της Σαμαρικής κεντρο(sic)δεξιάς του σήμερα θα πετύχεις...
***
Θυμάσαι το προεκλογικό βίντεο του Σαμαρά με την Αγία Σοφία χωρίς τους μιναρέδες; Ε, λοιπόν, φαίνεται πως υπάρχει σατανικό σχέδιο ανακατάληψης της Κωνσταντινουπόλεως από την Σαμαρική δεξιά. Θα πάρει λίγο καιρό αλλά στο τέλος το έχουμε σίγουρο. Ήδη τα καλύτερα Ελληνικά μυαλά φεύγουν για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Όχι Τουρκία κυρίως αλλά σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες. Τις ισχυρές χώρες. Σε κάμποσα χρόνια λοιπόν τα σημαντικότερα στελέχη αυτών των χωρών θα βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στις ισχυρότερες χώρες του κόσμου. Και τότε ποιός μας σταματά;
***
«Στους φίλους τα πάντα, στους εχθρούς τίποτα, για τους "απ' έξω" ο νόμος». Αυτή ήταν η συνταγή εξουσίας και «δικαιοσύνης» στις μπανανίες της Νότιας Αμερικής, πριν από τους Κάστρο, τους Αλιέντε και τους Τσάβες της υποηπείρου (και, δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις και έπειτα απ' αυτούς). Ένα κείμενο του Γιώργου Κατρούγκαλου που αξίζει να διαβάσεις.
***
 Πριν 2,5 χρόνια όταν ο Αβραμόπουλος επρόκειτο να επισκεφτεί την Καστοριά δύο πολίτες και μάλιστα νεοδημοκράτες ανάρτησαν στο facebook δυσμενή σχόλια για αυτόν. Του Αβραμόπουλου του έπεσαν βαριά και τους ζητάει 500.000 αποζημίωση. Βαριά μπορεί να ήταν αλλά οι πολίτες δεν είπαν τίποτα άλλο πέρα από όσα είχαν ήδη γραφτεί εκτενώς στον τύπο και έχουν συζητηθεί ακόμα εκτενέστερα. Ούτε βέβαια ο Αβραμόπουλος ζήτησε αποζημίωση από τον Πάγκαλο που καθιέρωσε τον χαρακτηρισμό "ο κύριος τίποτα". Όμως ο Αβραμόπουλος δεν τα έβαλε με την Καθημερινή ας πούμε ή με το Βήμα αλλά με δύο πολίτες. Διάβασε το άρθρο του "φούιτ" και θα καταλάβεις.
***
Μία φωτογραφία ενός τύπου που μοιάζει με τον Φαήλο Κρανιδιώτη παρέα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην Ρωσία φιγουράρει σήμερα στο left.gr. Στο κείμενο η συντακτική ομάδα του left.gr αφήνει να εννοηθεί πως πρόκειται για τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, φίλος του Σαμαρά, aka Μουρούτη aka "ομάδα αλήθειας" που χαϊδεύει την "ομάδα fasistas" και αναμασάει συχνά την πιο εμετική προπαγάνδα όλων αυτών κατά του ΣΥΡΙΖΑ, των στελεχών του, όποιον πάρει ο χάρος γενικώς, ακόμα και νεοδημοκρατών, έχει θράσος να μιλάει για συκοφαντία αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Η συμπεριφορά των Φαήλων, και των ομάδων αλήθειας και fasistas είναι δεδομένη και προβλέψιμη. Το κακό είναι πως όσο μοιάζει ο κύριος στην φωτογραφία με τον Άκη, τόσο στην συγκεκριμένη ανάρτηση μοιάζει και το left.gr με το Δεξί Εξτρέμ. Αν και δυστυχώς το left.gr το έχει ξανακάνει ελπίζω αυτά να παραμείνουν εξαιρέσεις και να μην σημαίνουν στροφή σε αυτού του είδους την "ενημέρωση". Θα είναι κρίμα.
***
Όπως θα πυροβολήσουν κι εσένα αύριο. Γράφει ο Γιάννης Κυριακάκης
***
Πρόσφατα ο Κώστας Βαξεβάνης κατήγγειλε σχέδιο εξόντωσης όχι μόνο του ιδίου από κύκλωμα με διασυνδέσεις με την ΕΥΠ και επιχειρηματίες. Παρουσίασε αρκετά στοιχεία, και μία μάρτυρα. Επιπλέον εργαζόμενη σε τράπεζα που επίσης αποτελούσε στόχο επιβεβαίωσε τα όσα λέει ο Βαξεβάνης. Κάποιοι επιμένουν πως όλα αυτά είναι αφελής συνωμοσιολογίες ενός μισότρελου δημοσιογράφου. Η μόνη συνομωσία είναι αυτή του Βαξεβάνη με τις μάρτυρες, τον γραφολόγο, πλαστές φωτογραφίες και ψεύτικο σενάριο. Δεν πιστεύουν σε συνομωσίες εκτός και αν βολεύει. Και βολεύει πολύ κόσμο. Όχι μόνο εκείνους που έχουν ενοχληθεί από τον Βαξεβάνη, αλλά και εκείνους που έχουν ενοχληθεί ή θα ενοχληθούν στο μέλλον από κάποιον άλλο "Βαξεβάνη". Δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην οποία βολεύει ο χαβαλές των ηλιθίων και η σιωπή εκείνων που ξέρουν. Το ίδιο είχε γίνει πριν πολύ λίγο καιρό με άλλους δημοσιογράφους των οποίων απειλήθηκε (και απειλείται) η ζωή. Και τότε η κοινωνία φάνηκε πως ανέχεται εύκολα τέτοιες ιστορίες. Πλημμελήματα της πλάκας. Πολίτες της πλάκας, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ της πλάκας, κοινωνία της πλάκας.
***
Επιτέλους ξεκουνήθηκε ο Β. Διαμαντόπουλος και κατέθεσε μηνύσεις για το παραποιημένο βίντεο. Έπρεπε βέβαια να περάσουν 3 μήνες, να αποκαλυφθεί από κάποιον άσημο blogger η σχέση ΝΔ_ ομάδας αλήθειας, να ακολουθήσει ένα σοβαρό ρεπορτάζ για τα μέλη της από ένα περιοδικό, και κυρίως να προλάβουν να αλλάξουν server. Τώρα άντε να βγάλουν άκρη. Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει βουλευτική ασυλία και δεν θα δικαστεί αφού η ΝΔ_ θα αρχίσει να σκούζει πίπες περί πολιτικών διώξεων από τους "φιλοτρομοκράτες" του ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ θα πούνε εμείς μεταδώσαμε κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άρα δεν μπορούσε να αγνοηθεί και η ομάδα αλήθειας θα είναι άφαντη ή το πολύ η έρευνα να καταλήξει σε κανέναν αυτοφοράκια για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαιοσύνης του πόπολου. Όσο για τις τσιρίδες της ΝΔ και των παπαγάλων τους περί πολιτικής δίωξης που προβλέπω πως θα ακούσουμε, δικαιολογημένες όσο και προβλέψιμες. Έτσι καταλαβαίνει την πολιτική η παρέα του Σαμαρά, με παραποιημένες δηλώσεις και συκοφαντίες.
***
Κάπου διάβασα πρόσφατα πως ένας Αμερικάνος πολίτης είναι πιθανότερο να σκοτωθεί από πτώση κάποιου επίπλου παρά από τρομοκρατική ενέργεια. Σίγουρα πάντως είναι πιθανότερο να σκοτωθεί από κάποιον παρανοϊκό οπλισμένο συμπολίτη του από ότι από κάποιον παρανοϊκό τρομοκράτη. Θα ήθελα να ήξερα πόσο πιθανό είναι να φυλακιστεί άδικα χωρίς την δυνατότητα υπεράσπισης από δικηγόρο και χωρίς δικαιώματα αν χαρακτηριστεί από κάποιον αξιωματούχο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Κάτι μου λέει πως στατιστικά τουλάχιστον από το τελευταίο κινδυνεύει πολύ περισσότερο κάθε αμερικανός παρά από όλα τα άλλα.
***