Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Ντόρα του Χριστοφοράκου (2 Βίντεο)

Συνεχίζει να προκαλούν αντιδράσεις τα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάνη σε βάρος του Σύριζα και τα έκανε χτες πρωτοσέλιδο τα «Νέα».

Πολύ καίρια ήταν η δήλωση του Τσίπρα που χαρακτήρισε την Μπακογιάννη εκπρόσωπο της Siemens λέγοντας ότι «η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, αντί επιτέλους να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μιας και δεν μπήκε στη Βουλή, επιστρέφει δριμύτερη στη γνωστή της τακτική. Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ.». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τονίζοντας ότι συμφωνεί μαζί της σε «ένα πράγμα»: «Ναι, είμαστε πάντα σε διαφορετικά στρατόπεδα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε στις χορηγίες του κ. Χριστοφοράκου, ούτε στο επισκεπτήριο πρεσβειών», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ν. Μπακογιάννη που είχε φτιάξει ένα πολιτικό μόρφωμα όχι απλώς ακραία νεοφιλελεύθερο, φιλο-ατλαντικό και φιλο-ΔΝΤ αλλά και παπαγαλίζοντας την αμερικανική προπαγάνδα των μυστικών –ή φανερών- υπηρεσιών της Αμερικής, πριν βρεθεί στην πολιτική αγκαλιά του Σαμαρά –να θυμηθούμε ότι η ίδια πριν λίγο καιρό χαρακτήριζε τον Σαμαρά «εθνικιστή», «λαϊκιστή»,«ακροδεξιό», «πατριδοκάπηλο»- έχει το θράσος να στρέφετε σε όσους...
πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης στον Γιάννη Σερίφη, ένα πρόσωπο, που ταλαιπωρήθηκε, διασύρθηκε, συκοφαντήθηκε επί δεκαετίας από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμού, χωρίς ποτέ να αποδειχθεί κάτι σε βάρος του. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις που κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης προερχόμενοι από τον Σύριζα, η Ντ. Μπακογιάννη πάει να ποινικοποιήσει τις προσωπικές-φιλικές σχέσεις. (Το δημοσίευμα των «Νέων»)

Αξίζει να προσθέσουμε και την οξύτατη δήλωση του B. Αγγελόπουλου:
«Πριν από εννέα χρόνια είχα πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέκου Γιωτόπουλου στη δίκη της "17 Νοέμβρη". Αυτό μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και το αίσθημά μου περί δικαιοσύνης. Δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή. Κάποιοι, το θυμήθηκαν αυτές τις μέρες, και χρησιμοποιούν το όνομά μου, μαζί με άλλους για να πλήξουν πολιτικά την Αριστερά και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Αν οι αρχιερείς της μίζας, της διαπλοκής και των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν την Ελλάδα σε πτώχευση, νομίζουν πως μπορούν να ανασύρουν τρομολαγνείες του παρελθόντος και να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει την ανεργία, την ανασφάλεια, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, τις καθημερινές αυτοκτονίες και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που αυτοί προκάλεσαν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η τρομοκρατία τους δεν θα ανακόψει την ελπίδα».
Και με την ευκαιρία μήπως ξέρει να μας πει η Ν. Μπακογιάννη ποιόν πρώην πρωθυπουργό φωτογραφίζει ο Κ. Μπέης - στο παρακάτω βίντεο- που έπαιρνε τις μίζες σε "τούβλα"; Εμας κάπου πάει το μυαλό μας. Αυτή, δεν μπορεί. Υποθέτουμε ότι θα ξέρει καλύτερα.
Από tsak-giorgis