Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο πόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ με «ΤΑ ΝΕΑ», η 17 Νοέμβρη, ο Στάλιν και ο… Πανταγιάς

Χαρακτήρα πολεμικής σύρραξης προσλαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ του ΔΟΛ και του ΣΥΡΙΖΑ με την ημερησία του Συγκροτήματος να απαντάει σήμερα στον Πάνο Σκουρλέτη.

Χθες, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στα «ΝΕΑ» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για στελέχη του κόμματος που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης κάποιων εκ των κατηγορούμενων στη δίκη...
της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως έγραψε από χθες το Newpost.gr, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν» καθώς και για το άρθρο του Γ. Παπαχρήστου με τον τίτλο «Έχει σχέση η Siemens με τη 17Ν;», υποστήριξε ότι η εφημερίδα και ο αρθογράφος επιχειρούν να στοιχίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και υπογράμμισε ότι η σύγκρουση με τη διαπλοκή είναι ειλημμένη απόφαση.

«ΤΑ ΝΕΑ» απάντησαν σήμερα με πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο «Τσίπρας: Βλέπει στον καθρέφτη τον Τσε Γκεβάρα!»- το θέμα συνοδευόταν από ένα εντυπωσιακό σκίτσο. Στις εσωτερικές σελίδες, επιμένουν γράφοντας «Άλλα λόγια» για τις καταθέσεις υπέρ της 17Ν», ενώ ο Γ. Παπαχρήστος αρθρογραφεί υπό τον τίτλο «Ο Στάλιν έχει (ακόμα) θαυμαστές».

Δεν έχει σημασία να πω ότι «ΤΑ ΝΕΑ» που γνωρίσαμε, με τιμονιέρη τον αείμνηστο Λέοντα Καραπαναγιώτη, ουδέποτε θα απαντούσαν δι' αυτού του τρόπου που θυμίζει κακομαθημένο παιδί το οποίο έχει μάθει να του κάνουν όλοι, όλα τα χατίρια. Ούτε ότι γνωρίζω πολλούς δημοσιογράφους από «ΤΑ ΝΕΑ» που εικάζω μετά λόγου γνώσεως ότι θα μπορούσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη.

Κρατάω το άρθρο του Γ. Παπαχρήστου, από το οποίο και το απόσπασμα: «Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη διατύπωση έμμεσων εκβιασμών. Δήλωσε ότι αυτά που έγραψα (όπως και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας) θα μπορούσαν να προκαλέσουν και μηνύσεις, αλλά αυτό είναι έξω από την κουλτούρα τους! Προφανώς, αν σε γοητεύει ο σταλινισμός και οι μέθοδοί του, τι να σου κάνουν οι μηνύσεις σε δημοσιογράφους. Θέλει πιο δραστικές λύσεις... Προσωπικά θέλω να ελπίζω ότι ο πολυπράγμων εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα, είπε όσα είπε σε μια έξαρση λεκτικής ακρότητας. Διαφορετικά, μαύρες ημέρες για τον Τύπο προοιωνίζονται όλα αυτά -μην ξεχνάμε ότι έχουν προηγηθεί πλάγιες απειλές για κλείσιμο μέσων ενημέρωσης, βαρύγδουπες δηλώσεις για παράνομη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών και διάφορα άλλα...»

Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί η επίκληση νομικών μέσων εκλαμβάνεται σαν έμμεσος εκβιασμός. Υπάρχει και άλλος τρόπος προστασίας ενός πολίτη ή ενός πολιτικού, αν θεωρεί ότι δέχεται αήθη, άδικη και ανυπόστατη επίθεση;

Αδυνατώ να αντιληφθώ και γιατί είναι επιλήψιμο να διαφωνεί κάποιος με την παράνομη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών.

Δεν κατανοώ επίσης γιατί ο αρθρογράφος διατείνεται ότι «προοιωνίζονται μαύρες μέρες για τον Tύπο». Αυτές οι μαύρες μέρες για τον Tύπο, την ελευθεροτυπία και τους ανθρώπους του, έχουν έρθει προ πολλών χρόνων. Για να μην πάω πολύ πίσω, θυμάμαι πρόχειρα, επί ημερών του Κώστα Σημίτη, όταν μεσουρανούσε το άστρο του Γιώργου Πανταγιά, τους δημοσιογράφους να χωρίζονται σε «ημετέρους» και «εχθρούς». Οι «ημέτεροι» απολάμβαναν κυριολεκτικά κάθε είδους θαλπωρή και προστασία και οι «εχθροί» δεχόντουσαν καθημερινή πολεμική- ορισμένοι έχασαν και τη δουλειά τους. Έστω και αν ο Γ. Παπαχρήστος βρισκόταν στη «σωστή» πλευρά του ποταμού, δεν μπορεί να διατείνεται ότι δεν γνώριζε τι γινόταν στην πιάτσα…

Αντώνης Σκυλλάκος
Από newpost

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο 
Ονομαστική επίθεση εναντίον της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν» και το άρθρο του δημοσιογράφου «’Έχει σχέση η Siemens με τη 17Ν;».

Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η εφημερίδα και ο αρθογράφος επιχειρούν να στοιχίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και υπογράμμισε ότι η σύγκρουση με τη διαπλοκή είναι ειλημμένη απόφαση.

Είπε επίσης ότι η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε τη σκυτάλη συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θόδωρο Πάγκαλο, με ισχυρισμούς επικίνδυνους και έξω από τα όρια του νομικού πολιτισμού, καθώς κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν για τη δίκη, κατέθεσαν για πρόσωπα (οι περισσότεροι για τον αθωωθέντα Γιάννη Σερίφη) και όχι για τη 17Ν.

Ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αλλαγές και θα ακολουθηθεί η σειρά κατάταξης.

Είπε επίσης ότι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται άνθρωποι που είχαν πιστέψει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» όπως κάποιοι επιχειρούν να εμφανίσουν.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων τις τελευταίες 15 μέρες πριν τις εκλογές, αλλά εφόσον ισχύει η απαγόρευση θα πρέπει να υπάρξει και έλεγχος για τυχόν διαρροές.
Από newpost