Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Συνάντηση κορυφής

Συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκτελεί χρέη πρωθυπουργού όσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο εξωτερικό. Η συνάντηση των δυο ανδρών διήρκεσε όσο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και αμέσως μετά έκαναν ντουζ μαζί.

Στη συνάντηση Παπανδρέου-Πλατινί παρευρέθησαν ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Τουρισμού και υπεύθυνος για τον Αθλητισμό Γιώργος Νικητιάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος είχε αναλάβει να εξηγεί στον Γιώργο Παπανδρέου τις διαφορές που έχει το ποδόσφαιρο από την ποδηλασία, το κανό και τα ευρωομόλογα.

Ο Μισέλ Πλατινί πρόσφερε στον Γιώργο Παπανδρέου ένα λάβαρο με το σήμα της ΟΥΕΦΑ και ο Γιώργος Παπανδρέου ανταπέδωσε τη χειρονομία, προσφέροντας στον κ. Πλατινί ένα πλαστικό σημαιάκι του ΠΑΣΟΚ και ένα σακουλάκι με κόλλυβα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα, όπως η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η βία στα γήπεδα. Ο κ. Παπανδρέου εξήγησε στον κ. Πλατινί πως η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η βία στα ελληνικά γήπεδα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη...
νομιμότητα και τη γαλήνη που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία.

Ο Μισέλ Πλατινί συμφώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου και έβγαλε από την τσάντα του το Καλάσνικοφ που είχε αγοράσει από τον ταξιτζή που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο, και ρώτησε πού έχει περίπτερο για να αγοράσει σφαίρες.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλατινί ρώτησε τον Γιώργο Παπανδρέου να του πει πόσο θα έρθει το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο νέο πρωτάθλημα, για να το παίξει στο στοίχημα. Ο κ. Παπανδρέου ήξερε μόνο το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αλλά υποσχέθηκε στον κ. Πλατινί πως, μόλις μάθει το τελικό αποτέλεσμα, θα τον ενημερώσει.

Η πιο ευχάριστη και κεφάτη στιγμή της συνάντησης Παπανδρέου-Πλατινί ήταν όταν παρενέβησαν, μέσω Skype, o Αχιλλέας Μπέος από τον Κορυδαλλό και ο Μάκης Ψωμιάδης από το Άγιον Όρος.

Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτούν την Ελλάδα ομάδες ειδικών της ΟΥΕΦΑ που θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στα στημένα παιχνίδια, αφού οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι στήνουν αγώνες από την εποχή που εμείς ήμασταν απασχολημένοι με το να χτίζουμε Παρθενώνες.
Εγραψε o Pitsirikos