Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Στα άκρα ταξιτζήδες-κυβέρνηση

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι οδηγοί ταξί μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση. Αποκλείουν διόδια και κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Ολοκληρώθηκε η συνέλευση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, κατά την οποία αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων και μάλιστα με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο. Ωστόσο...
δεν έλειψαν και οι φωνές που θέλουν να λήξει η απεργία αλλά και ο Γολγοθάς χιλιάδων τουριστών που επωμίζονται τις συνέπειες.

Το πρωί της Δευτέρας στις 10 θα βρεθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών όπου θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες ομάδες με ταξί σε ολόκληρη την Αθήνα που θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Για σήμερα προγραμματίζουν να κάνουν καταλήψεις στα διόδια: Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών, Κορίνθου και Μαλγάρων. Επιπλέον προγραμματίζουν και αποκλεισμό των Τεμπών.

Υπάρχει ακόμη η σκέψη από ιδιοκτήτες ταξί της Δυτικής Πελοποννήσου να μεταβούν το απόγευμα στην Επίδαυρο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες τους, θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και να μοιράσουν φυλλάδια στους τουρίστες. Ανάλογη κίνηση ενημέρωσης των τουριστών θα γίνει και στα Μετέωρα.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί είναι οι ιδιοκτήτες των ταξί της Κρήτης, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη της Περιφέρειας ενώ προγραμματίζουν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς κομβικών σημείων του νησιού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη λιμανιών και αεροδρομίων του νησιού. Η κινητοποίηση δεν θα έχει μορφή συμβολική αλλά θα έχει διάρκεια - ίσως και επ' αόριστον.
Από newstoday