Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο μαγικός κόσμος της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Υγείας

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με βίντεο που προκάλεσε ερωτηματικά για τη στάση των ΜΑΤ απέναντι στους κουκουλοφόρους. Διαβάστε τι υποστηρίζει. Προσπάθεια υποβάθμισης των γεγονότων στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα από το υπουργείο Υγείας. Λοβέρδος: "Μιντιακή παραπληροφόρηση"
Την εκδοχή του "απεγκλωβισμού" εργαζομένων της ΕΘΕΛ, υποστηρίζει και επισήμως με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ σχετικά με το βίντεο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα και απεικονίζει άνδρες με μάσκες να προχωρούν ανάμεσα σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. "τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από....
μεγάλο αριθμό αγνώστων".

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ιδιώτες είχαν διαπιστώσει τον εγκλωβισμό και ειδοποίησαν την αστυνομία. Στη συνέχεια "διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής".
Σύμφωνα με την αστυνομία οι εργαζόμενοι παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.

Τα προφανή ερωτήματα φυσικά είναι αν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ, πηγαίνουν στη δουλειά τους κρατώντας ρόπαλα και αν διμοιρίες των ΜΑΤ σπεύδουν να απεγκλωβίσουν πολίτες, όταν σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις συνήθως προβαίνουν σε συλλήψεις με τη χρήση αλόγιστης βίας.

Παραπληροφόρηση καταγγέλλει ο Α. Λοβέρδος

Παιχνίδι παραπληροφόρησης με τους τραυματίες των σφοδρών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, κατήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή αν και ο απολογισμός για τον αριθμό των τραυματιών το προηγούμενο διήμερο είναι πρωτοφανής.

Συνολικά χθες 197 άνθρωποι είχαν την ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών, ενημέρωσε ο κ. Λοβέρδος. Από αυτούς χθες τραυματίστηκαν 56 αστυνομικοί και άλλοι 82 αστυνομικοί προχθές. Ανάμεσα σε αυτούς και ο αστυνομικός ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να συγκολληθεί το μεσαίο του δάχτυλο αλλά η επέμβαση δεν ήταν 100% επιτυχής.
"Δεν έχει σημασία ότι μπορούσε να πεθάνει ένας άνθρωπος; Αλλά έχει σημασία αν αυτός που θα πεθάνει είναι απλός πολίτης και όχι αν είναι άνθρωπος που χάνει τη ζωή του και εργάζεται για το κράτος;", αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας το διακομματικό σφυροκόπημα για τον ρόλο της αστυνομίας.

Ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε "μιντιακό κλίμα παραπληροφόρησης", "τηλεφωνήματα για δήθεν εγκλωβισμένους το απόγευμα στο Μετρό, την ώρα που είχαν καταφύγει εκεί κουκουλοφόροι για να ξεκουραστούν", αλλά και παραπληροφόρηση από "συνδικαλιστές της ΝΔ στον ιατρικό χώρο, όπως ο κ. Λουράντος, που έλεγαν ότι πάνε να φέρουν φάρμακα από το φαρμακείο τους για τον κανέναν".

Η ομιλία όμως του κ. Λοβέρδου πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφάνη, όταν ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου είχε διακομισθεί τραυματίας διαδηλωτής μετά από παλαιότερα επεισόδια, και οι άνθρωποι που συνόδευαν τον κ. Λαφαζάνη "δείρανε ιατρικό προσωπικό".

"Λυπάμαι διότι ο υπουργός Υγείας εξελίχθηκε από το βήμα της Βουλής σε κοινό συκοφάντη", αντέδρασε ο κ. Λαφαζάνης διευκρινίζοντας ότι ο τραυματισμένος διαδηλωτής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το άσπρο μαύρο και στο Μετρό

Ομαλά κύλησαν όλα και στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο μάλιστα διαπίστωσε συνεργασία της αστυνομίας για το "πρόβλημα" που δημιουργήθηκε.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι το ζήτημα το "φούσκωσαν" τα ΜΜΕ, ενώ άτομα προσπάθησαν να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση. Μάλιστα γίνεται αναφορά και σε "δήθεν εγκλωβισμένους".
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας το βράδυ της Τετάρτης, υποστήριξε ότι ποτέ δεν έγινε χρήση χημικών και δεν έπεσαν δακρυγόνα εντός του σταθμού.

Τα βίντεο, αλλά και οι μαρτυρίες γιατρών διαψεύδουν και την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Υγείας.

**Το βίντεο από τον "Εξάντα" του Γιώργου Αυγερόπουλου

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

"Επί πολλές ώρες χθες οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ άσκησαν τα καθήκοντα τους με συνέπεια, προσπαθώντας να βοηθήσουν όσους ανθρώπους αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω των επεισοδίων. Διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ ή προσήλθαν στο ΕΣΥ 181 πολίτες ( εκ των οποίων 56 αστυνομικοί ), αλλά μόνο δυο εξ αυτών εισήχθησαν στο ΓΝΚ Γ Γεννηματάς.

Πρόβλημα εμφανίστηκε το απόγευμα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου εγκλωβισμένοι πολίτες αντιμετώπισαν, όπως ενημερωθήκαμε, αναπνευστικά προβλήματα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η μεταφορά τους επιλέχθηκε να γίνει μέσω των συρμών του Μετρό έως το σταθμό «Μέγαρο Μουσικής» και από εκεί τους παρελάμβαναν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τους διακομίσουν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η όλη κατάσταση έδειξε να ομαλοποιείται, αλλά γύρω στις 19:30 άρχισε να εμφανίζεται μια νέα τεχνητή όψη του προβλήματος. Στις εγκαταστάσεις του Μετρό στο Σύνταγμα, εισέρχονταν άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, στη συνέχεια άρχισαν να διακινούνται ειδήσεις περί δήθεν εγκλωβισμένων στους οποίους και προσέφεραν «υπηρεσίες».

Ορισμένοι συνδικαλιστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν «κλίμα» χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ. Οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ παρέμειναν στο χώρο έως 00:20 σήμερα οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του Μετρό, διαβεβαιώνοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση του Μετρό του Συντάγματος. Ωστόσο, το ΕΚΑΒ θα παραμείνει στο κέντρο της Αθήνας καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας για κάθε ενδεχόμενο".
Από news247