Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Συγκλονιστικά ρεπορτάζ του CNN για τον "πόλεμο" της Αθήνας

"Ότι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς", λέει η γνωστή φράση. Και πρόκειται για μια φράση που αυτές τις μέρες ταιριάζει απόλυτα στην ψυχοσύνθεση των Ελλήνων. Σε όλον τον κόσμο. Και εκείνων που πολεμούν εδώ και ένα μήνα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας, όσο και των εκατομμυρίων ξενιτεμένων που βλέπουν την πατρίδα τους να διασύρεται παγκοσμίως και να αδυνατούν να τη βοηθήσουν.

Ο Έλληνας, όπου και αν βρίσκεται, νιώθει βαθιά πληγωμένος. Και αυτό το εξωτερικεύει με κάθε τρόπο. Οργή, αγανάκτηση, νεύρα. Και αυτά τα συναισθήματα είναι εκείνα που, ευτυχώς, εμποτίζουν τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ για την κατάσταση στην Ελλάδα και έτσι περνάει τουλάχιστον προς τα έξω η...
βαθιά αντίθεση των πολιτών αυτής της χώρας απέναντι σε μια... δημοκρατική κυβέρνηση που παρουσιάζει συμπτώματα καθεστωτικής αστυνόμευσης που θυμίζει άλλες εποχές.

Πάρτε μια γεύση από εκείνη που "σέρβιραν" οι ξένοι ανταποκριτές σε κάθε μήκος και πλάτους του κόσμου από τα χθεσινά, ντροπιαστικά για τη χώρα μας και την ιστορία μας, γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν έκαναν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τη δουλειά τους. Κατέγραψαν αυτά που έβλεπαν να συμβαίνουν γύρω τους.

Πνιγμένη από τα χημικά και λαχανιασμένη από το τρέξιμο γύρω από τους δρόμους του Συντάγματος, η ρεπόρτερ του CNN περιγράφει τα όσα βλέπει να συμβαίνουν. Ρωτάει τους Έλληνες διαδηλωτές τη γνώμη τους για όλα αυτά. Προσπαθεί και η ίδια να καταλάβει την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων πολιτών αυτές τις στιγμές.

Σε κάποια στιγμή μονολογεί: "...Η κυβέρνηση είπε ότι η μη-ψήφος (για το Μεσοπρόθεσμο) είναι μια απόφαση "αυτοκτονίας". Λέει ότι χωρίς αυτήν η χώρα είναι τελειωμένη. Οπότε είναι κατανοητό ότι οι πολίτες είναι πολύ-πολύ εκνευρισμένοι..."

Τα όσα ακολουθούν καταγράφηκαν μόλις μία ώρα μετά τα 155 "Ναι"...
Λίγες ώρες αργότερα και ενώ η Αθήνα θυμίζει... Βαγδάτη, τα λόγια των απλών πολιτών στην ρεπόρτερ του CNN εκφράζουν όλους τους Έλληνες.

"Οι άνθρωποι είναι πολύ εκνευρισμένοι από την κατάσταση, γιατί δεν είμαστε αμόρφωτοι, δεν είμαστε ηλίθιοι και ακόμα και άνθρωποι με βασική γνώση των οικονομικών μπορούν να δουν ότι αυτό δεν πάει πουθενά (...) Όλοι θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά (...) Σήμερα υπήρξε μια ψηφοφορία που ήταν η απόλυτη προδοσία προς τον ελληνικό λαό από τους πολιτικούς του..." είναι τα λόγια μιας κοπέλας στην κάμερα του CNN.

Πόσο δίκιο έχει. Και ευτυχώς που περνάνε και αυτές οι εικόνες προς το εξωτερικό. Έτσι για να νιώσουν έστω και λίγο δικαιωμένοι οι Έλληνες του εξωτερικού και να μην ντρέπονται για την πατρίδα...

Από newstoday