Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η παρουσίαση του iPad


O Steve Jobs παρουσίασε τη νέα συσκευή iPad της Apple και δήλωσε ότι αυτή η συσκευή είναι απίστευτη. Έχει και μπορείς να κάνεις τα πάντα με αυτή,...
μπορείς να συνδεθείς στο internet με τη χρήση της οθόνης αφής και είναι καλύτερη από ένα laptop ή από ένα smartphone.
To iPad έχει πάχος 1,25 εκατοστά (0.5 ίντσες), ζυγίζει 700 γραμμάρια, η οθόνη του έχει διαγώνιο 9,7 ιντσών, η μπαταρία του με μία φόρτιση μπορεί να παίζει 10 ώρες συνεχόμενα βίντεο και μπορεί να μείνει σε κατάσταση αναμονής για ένα μήνα. Ενσωματώνει επεξεργαστή 1GHz Apple A4 και διατίθεται σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη Flash από 16GB έως 64GB. Η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από 499$ δολάρια και το ακριβότερο μοντέλο θα φτάνει στα 829$. Στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Η συσκευή φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τόσο τα netbook όσο και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπαραραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μουσική, βίντεο και ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.

Επιπλέον, το iPad υποστηρίζει μια σειρά από άλλες εφαρμογές, όπως η αναπαραγωγή και διαχείριση ψηφιακών φωτογραφιών, το ημερολόγιο, οι χάρτες της Google και το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes store. Ο κάτοχός του μπορεί να δει επίσης βίντεο από το YouTube, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, ενώ σε πλάγια τοποθέτηση, το πληκτρολόγιο αφής έχει σχεδόν φυσικό μέγεθος.

Οι κάτοχοι του iPhone θα μπορούν άμεσα να συγχρονίσουν άμεσα τις εφαρμογές που διαθέτουν με το iPad, ενώ για τους προγραμματιστές υπάρχει ήδη ειδικό περιβάλλον ανάπτυξης νέων εφαρμογών, ειδικά για τη νέα συσκευή της Apple.
Το ipad φιλοδοξεί έτσι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους προσωπικούς υπολογιστές και τα smartphone, ένα πάντρεμα που τα netbook δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν.
«Το πρόβλημα είναι ότι τα netbook δεν είναι καλύτερα σε τίποτα. Είναι απλώς φτηνοί φορητές. Πιστεύουμε ότι εμείς έχουμε κάτι καλύτερο» είπε ο Steve Jobs πριν αποκαλύψει το τελευταίο του δημιούργημα.