Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σκίτσο στη LeMonde: Kανείς δεν μιλάει για το «ξύλο» που ρίχνει η Γερμανία στην Ελλάδα

Μ ε ένα σαρκαστικό σκίτσο στο οποίο πρωταγωνιστούν για άλλη μια φορά Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία, ο Γάλλος σκιτσογράφος Plantu γελοιοποιεί το Συμβούλιο της Ευρώπης που χθες καταδίκασε τη Γαλλία για «τα χαστούκια και τις ξυλιές στον πισινό που δεν φρόντισε να καταργήσει», αλλά κανείς δεν μιλάει για το «ξύλο» που ρίχνει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε τη Γαλλία να συμμορφωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις...
του Ευρωπαϊκού Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, τον οποίο έχει υπογράψει, καθώς «Το γαλλικό δίκαιο δεν προβλέπει μια επαρκώς σαφή και δεσμευτική απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας» όπως έγραψε και η εφημερίδα «Le Monde».
Το Συμβούλιο της Ευρώπης σε απόφασή του, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, εκτιμά ότι η Γαλλία παραβιάζει το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, το οποίο ορίζει ότι τα κράτη πρέπει «να προστατεύουν τα παιδιά και τους εφήβους από την βία και την εκμετάλλευση».

Ο Γάλλος σκιτσογράφος λοιπόν με αφορμή την απόφαση αυτή δημιούργησε ένα σκίτσο όπου φαίνεται η Γερμανία σαν μαμά να δέρνει το άτακτο παιδί της –Ελλάδα- και με θεατές τη Γαλλία και την Κομισιόν… Η Ευρώπη καταδικάζει τη Γαλλία για το χαστούκι, αλλά κανείς δεν μιλάει για το «ξύλο» που ρίχνει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Από το Ποντίκι