Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Digea: Η μεγάλη μπλόφα…

Τι θα γίνει με την αμαρτωλή σύμβαση;
Οχυρωμένη πίσω από τη σύμβαση με την ΕΕΤΤ η Digea
   
Πίσω από τους όρους της σύμβασης που έχει υπογράψει και έχει ήδη υλοποιήσει, όπως υποστηρίζει, οχυρώνεται η Digea, παραπέμποντας για τα προβλήματα του ψηφιακού μπάχαλου σε όλη τη χώρα στους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Δικτύων και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, που βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είναι...
σε αναμονή της ψηφιακής πολιτικής της νέας κυβέρνησης. Από την πλευρά της, ως διαπραγματευτικό ατού προβάλλει τη διαχείριση του ψηφιακού σήματος για 8 σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και 103 περιφερειακής. Τα δε περιφερειακά κανάλια που βρίσκονται στην πλατφόρμα της, σύμφωνα με την Digea, δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και η εταιρεία θα μπορούσε να κατεβάσει το σήμα τους! Στο μείζον ζήτημα των «λευκών σημείων» του ψηφιακού χάρτη, με τις έντονες διαμαρτυρίες δήμων και περιφερειών σε Digea και ΕΕΤΤ, η εταιρεία των ιδιωτικών καναλιών σηκώνει τα χέρια ψηλά και αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη. «Η Digea είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί κατά γράμμα τον νόμο» είναι η πάγια απάντηση που δίνει, παραπέμποντας για την εγκατάσταση αναμεταδοτών, ώστε να έχουν όλες οι περιοχές της χώρας ψηφιακό σήμα, στην… τοπική αυτοδιοίκηση, που θα πρέπει να πληρώσει.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα με το «μαύρο» σε διάφορες περιοχές της χώρας και τις επιστολές στο αρμόδιο υπουργείο, το θέμα δεν έχει απασχολήσει ακόμη τη νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ορισμένα στελέχη υποστηρίζουν πως αρχικά θα πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά η προκήρυξη του ψηφιακού διαγωνισμού συχνοτήτων που συνέταξε η ΕΕΤΤ, όπως και το τίμημα που αποφασίστηκε, και μετά να συζητηθεί η οποιαδήποτε πρόταση για αναθεώρηση της υπάρχουσας σύμβασης.

Η ΕΕΤΤ, στο μεταξύ, παραμένει ακέφαλη μετά την παραίτηση του προέδρου της Κ. Λουρόπουλου και σε ενάμιση μήνα θα περιέλθει σε αδράνεια, καθώς δεν θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με ευθύνη των δύο αντιπροέδρων της.

Από typologies μέσω nonews-news