Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

«Είναι η τελευταία σας ευκαιρία...»

Οι σύμμαχοι της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή σκακιέρα θα στραφούν εναντίον της αν η κυβέρνηση αθετήσει τις υποσχέσεις που τους έχει δώσει, ή δεν επιδείξει την ανάλογη πολιτική βούληση για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, να τελειώσει με τον 5ο έλεγχο και να συμφωνήσει σε συνθήκες εποικοδομητικές το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, μετά τη λήξη της παράτασης.

Αυτό μεταφέρουν στη Realnews κύκλοι...
του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, προσκείμενοι στον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς. Συγκεκριμένα, σχετική πηγή ενημέρωσε τη Realnews πως ο πρόεδρος του Ε.Κ. έλεγε σε συνεργάτες του ότι οι γνωστοί τρεις σύμμαχοι της Ελλάδας στο Eurogroup (ο ίδιος, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ) έχουν πλέον αποφασίσει πως αν η Ελλάδα δεν φέρει αποτελέσματα και δεν εργαστεί πάνω στη συμφωνία που κατάφεραν να της εξασφαλίσουν, θα είναι από τους πρώτους που θα πάρουν την απόφαση «να τραβήξουν την πρίζα».

Τα αλλεπάλληλα Eurogroup και οι ελληνικοί χειρισμοί εξέθεσαν τους 3 συμμάχους-μεσολαβητές υπέρ της χώρας, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, και έκτοτε Μ. Σουλτς, Ζ.Κ. Γιούνκερ, Φρ. Ολάντ, και σε μικρότερο βαθμό ο Ματέο Ρέντσι, βρίσκονται σε παρασκηνιακή συνεννόηση αποτιμώντας συνεχώς την κατάσταση. Η αναφορά του Ζ.Κ. Γιούνκερ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πως «αν δεν είχα επέμβει εγώ, δεν θα είχαμε συμφωνία», δεν έγινε καθόλου τυχαία και όπως εξηγούν κύκλοι του περιβάλλοντός του «η δήλωση είχε αποδέκτη και την ελληνική κυβέρνηση, προειδοποιώντας για τη στάση Γιούνκερ στο μέλλον».

Οι εταίροι της Ελλάδας στο ευρώ έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη των χωρών τους γιατί η Ελλάδα πρέπει πάντα να έχει ειδική μεταχείριση και γιατί είναι η μόνη χώρα σε πρόγραμμα που δεν μπορεί να το ολοκληρώσει επιτυχώς. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Κριστίν Λαγκάρντ με το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος Ζ.Κ. Γιούνκερ δεν κρύβει, μάλιστα, τον εκνευρισμό του για υβριστικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης προς στελέχη της Κομισιόν και κυβερνήσεις εταίρων και σκοπεύει να θέσει το ζήτημα στον πρωθυπουργό με την πρώτη ευκαιρία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Η ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Του Θάνου Αθανασίου από real