Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο Γιάνης απόψε σε τηλεμάρκετινγκ!

O Βαρουφάκης βγαίνει και δίνει τόσες συνεντεύξεις για έναν από τους δύο λόγους:

1. Λέει διάφορα εξωφρενικά για να τον αντικαταστήσει ο Τσίπρας. Ελεύθερος πια θα γίνει τηλεβιβλιοπώλης να πουλάει τα βιβλία του και να κονομήσει τρελά. Εδώ παντελονιάζει ο Αδωνης.

2. Εχει βαλθεί να εξοντώσει Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι και όλους τους άλλους, που δεν προλαβαίνουν να απαντούν, παραμελούν τις υποχρεώσεις τους και αρχίζουν...
να κάνουν τη μία μπιπ μετά την άλλη.

♦ Ο Σόιμπλε μάλλον παραδόθηκε. Στη χθεσινή «Βild» δήλωσε «Respect» για τον Γιάνη. Σεβασμός και τον προσκυνάει.

♦ Είναι γεγονός πάντως ότι παραβγαίνει στο γυαλί ο υπ. Οικονομικών. Τη δική μου συσκευή την κουβάλησα σε τεχνικό. Δείχνει μόνο συνεντεύξεις του Βαρουφάκη.

♦ Το κορυφαίο που είπε είναι ότι θα κοροϊδέψει τους ξένους και θα αυξήσει τον ΦΠΑ σε είδη που δεν μας ενδιαφέρουν. Να ο κατάλογος :

• Κόπιτσες
• Παραμάνες
• Κουβαρίστρες
• Καλτσοδέτες
• Φουρό
• Τσαρούχια Τίμπερλαντ
• Πάγος πολυτελείας για τα ψυγεία.

♦ Τέρμα οι διαδηλώσεις κατά των Γερμανών. Κατά Πορτογάλων και Ισπανών πλέον που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνησή μας. Δυνατά ιδιαίτερα κατά του Πορτογάλου του Κοέλιου. Αν το θέλουμε πολύ, θα συνωμοτήσει η φύση και θα τον ρίξουμε εμείς. Ολοι στο Σύνταγμα!

♦ Κακώς έβαλε χέρι ο Τσίπρας σε ορισμένους βουλευτές, καταλογίζοντάς τους ότι παίρνουν τουλάχιστον 6.000 ευρώ και δεν χρειάζονται βουλευτικό αυτοκίνητο και να ξοδέψουν και κάνα φράγκο.

♦ Το παλιό αξίωμα όμως έχει αντιστραφεί. Στη Βουλή τώρα μπαίνεις φτωχός και πρέπει να βγαίνεις πλούσιος. Αλλιώς γιατί να ταλαιπωρείσαι σε συνεδριάσεις, ψηφοφορίες, ταξίδια κ.λπ.;

♦ Στην εγγλέζικη «Τέλεγκραφ» έκλεψαν από μηνών κείμενο από το «Protagon» με χαρτονομίσματα που είχαν γίνει για πλάκα και μας έδειξαν τάχα μου τη... Νέα Δραχμή. Αστραπιαία έγινε πρωτοδεύτερο θέμα στα κανάλια, του «Μέγκα» πρωτοστατούντος.

Στο 50δραχμο η «Τέλεγκραφ» και τα κανάλια μας αποκάλυψαν τον Κορνήλιο Καστοριάδη και στο 200άρικο τιμή και δόξα στον Οδυσσέα Ελύτη! Το ρεπορτάζ τους όμως ήταν ελλιπές και σήμερα αποκαλύπτουν και τα άλλα χαρτονομίσματα:

•5 δραχμές: Καβάφης
•10 δραχμές: Σεφέρης
•100 δραχμές: Καζαντζάκης
•500 δραχμές: Καζαντζίδης
•1.000 δραχμές: Ζουράρις

♦ Πανέξυπνη η ιδέα για το αυξημένο ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ, λιγουλάκι όσο πατάει η γάτα. ΚΙΛΕΛΕΡΤ να ονομαστεί για να το τιμάμε. Μόλις σκότωσε την ΕΡΤ, ο Παππάς - αν ισχύσει.

♦ Η αναστολή των πρωταθλημάτων κρίνεται πετυχημένη, γιατί ο Κοντονής πρόλαβε κι έδωσε 500 συνεντεύξεις. Τελικά σε αυτόν απευθυνόταν ο Τσίπρας που είπε λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά κι όχι στον Γιάνη.

♦ Τρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα διάφορα που γίνονται στην Κ.Ο. και τις ψηφοφορίες. Ο Βαρουφάκης όμως λέει ότι αυτό είναι «δημιουργική αστάθεια».

♦ Τρίζει και η Νέα Δημοκρατία από τα νεύρα κατά Τσίπρα, με δηλώσεις Σαμαρά. Αυτό έχει την επιστημονική ορολογία «κλάνει ο πεθαμένος;».

♦ Εν πάση περιπτώσει, ο Τσίπρας πιο πολύ και από το χρέος έχει μπλέξει με τον Βαρουφάκη και από σήμερα βάζει τριψήφιο τηλέφωνο σε όλα τα στούντιο της χώρας για να μπορεί να επικοινωνεί απόρρητα με τον υπουργό του.

♦ Ο Γιάνης τον χαβά του. Ξημερώματα απόψε θα εμφανιστεί σε εκπομπή τηλεμάρκετινγκ και θα αναφερθεί στην «Εξυπνη συμφωνία» και την «Εξυπνη ήττα».

♦ Για να δούμε τι θα απαντήσει και ο Σόιμπλε.

Λάκης Μπέλλος από efsyn