Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ασιτία ο Αδωνις

O  Βαρουφάκης έσκισε τη νύχτα στον Χατζηνικολάου. Στα διαλείμματα μάλιστα πεταγόταν και στα άλλα κανάλια.

♦ Στο κοινό ήταν και ο Τσίπρας και του έκανε ερωτήσεις, γιατί δεν τον έβρισκε αλλιώς.

♦ Η εκπομπή κράτησε μέχρι το πρωί. Οσο τρία Γιούρογκρουπ δηλαδή.

♦ Τι λέγαμε ότι έκανε ο Σαμαράς όταν βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση για...
να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη;

1. Γινόταν σύλληψη ενός τρομοκράτη, π.χ. του Ξηρού.

2. Εβγαιναν τουρκικά αεροπλάνα ή έβγαινε κάποια φρεγάτα στο Σούνιο ή την Κύπρο.

3. Εβγαιναν και τα μεγάλα όπλα, η Αμφίπολη και ο Μεγαλέξανδρος.

♦ Τι έγινε χθες μέσα σε μία μέρα;

1. Συλλάβανε την Αγγελική του Ξηρού στην Αίγινα.

2. Οι Τούρκοι δέσμευσαν το μισό Αιγαίο για ασκήσεις και με «πρωτότυπες ενέργειες» αποτρέψαμε τη ΝΟΤΑΜ (τι είναι αυτό, δεν ξέρω).

3. Τι Μεγαλέξανδρος; Βρήκαμε το σπίτι του Ναζωραίου!

♦ Να βγει λοιπόν ο Σαμαράς αυτή τη στιγμή και να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε όλα αυτά τα αποπροσανατολιστικά για να μη μιλάμε για την προδοτική συμφωνία του Γιούρογκρουπ.

♦ Λοιπόν, μην κάνετε έτσι για τις αυξήσεις στους υπαλλήλους στη ΔΕΗ. Ούτε ο Οργανισμός ούτε το κράτος θα πληρώσουν τα τροφεία. Θα τα πληρώνουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς σαν το χαράτσι.

♦ Αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι η άδεια τεσσάρων ημερών στους υπαλλήλους που συναλλάσσονται με το κοινό. Τι έχει το κοινό; Η άδεια αυτή μοιάζει ακριβώς με το επίδομα χεριών που έπαιρναν στα ΕΛΠΕ.

♦ Αυτό φαίνεται κάνουν και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ μετά τις συναλλαγές του κάθε καταναλωτή που του έχει κοπεί το ρεύμα και δεν έχει πλυθεί καν. Σαπούνι για τις ασθένειες.

♦ Φωνάζουμε για τη ΔΕΗ και δεν λέμε τίποτα για τη συμπαθή τάξη των εφοπλιστών. Είναι η μόνη τάξη για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα.

♦ Στο χθεσινό ρεπορτάζ του Κώστα Τσάβαλου μένεις άφωνος από τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Δύο σελίδες και δεν χώραγαν. Πού είναι όμως οι καινούργιες απαλλαγές;

♦ Να τους φορολογήσουν βέβαια κι αυτούς. Μα τι λέτε, γίνονται αυτά; Θα πάρουν τα βαπόρια και θα τα πάνε στη Λιβερία κι αλλού και δεν θα 'χουμε λαθρεμπόριο καυσίμων.

♦ Ε, τότε να απειλούν και οι πολίτες ότι θα πηγαίνουν υπό βουλγαρική, βορειοκορεάτικη κ.λπ. σημαία.

♦ Αλλωστε και οι εφοπλιστές φορολογούνται, μην ακούτε. Το πιο επώδυνο μέτρο είναι η έκτακτη εισφορά, αλλά εθελοντικά. Οποιος πάει και την πληρώσει θα ανακηρυχθεί νέος Ωνάσης και Νιάρχος.

♦ Για να τα λέμε όλα όμως, εθελοντική έχει καταλήξει πια και η προσέλευση όλων στην Εφορία. Κάθονται οι εφοριακοί, σαν τους καταστηματάρχες, πίσω από τις τζαμαρίες και κυνηγάνε με το δίκαννο κάναν πελάτη φορολογούμενο να κάνουν σεφτέ στη μέρα.

♦ Από την άλλη, με τα τροφεία της ΔΕΗ είναι και το «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα». Ο Ελληνας πεθαίνει για αλληλεγγύη, όταν υποφέρει ο άλλος, θα το 'χετε ζήσει. Τώρα ζηλεύουν για τον καφέ και το σάντουιτς του γείτονα. Να πεθάνει όχι μόνο η κατσίκα, αλλά και ο γείτονας.

♦ Να μην προκαλεί όμως η ΓΕΝΟΠ. Τι είναι λέει τα 6 ευρώ τροφεία; Ενας καφές κι ένα σάντουιτς. Γιατί, στα Στάρμπακς τα αγοράζετε;

♦ Και να κάνει κάτι επιτέλους η κυβέρνηση για τους εφοπλιστές, με τους οποίους συντασσόμαστε. Είμαστε όλοι εφοπλιστές. Για έναν καφέ παλεύουν κι αυτοί. Βαπορίσιο.

♦ Η ΔΕΗ όμως είναι το θέμα. Εδώ κινδυνεύουμε με ασιτία. Και πιο πολύ η Πιπιλή και ο Αδωνις, που φώναζαν περισσότερο στα ιντερνέτια.

Λάκης Μπέλλος από efsyn