Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ο εξάδελφος του πρωθυπουργού...

Nαι, είναι σημαντική είδηση ότι ο πρωθυπουργός διόρισε τον ξάδερφό του, Γιώργο Τσίπρα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, σύμβουλο του υπουργού. Πιο σημαντική όμως είναι ότι ο ξάδερφος ΔΕΝ είναι διεθνολόγος (δηλαδή Πολιτικός Επιστήμονας που έχει ειδίκευση στα ζητήματα της Διεθνούς Πολιτικής και των Διεθνών Σχέσεων) όπως γράφουν τα διάφορα ΜΜΕ, αλλά ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Ο Γιώργος Τσίπρας απλά αρθρογραφεί πάνω σε θέματα διεθνών σχέσεων. Αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να τον πλασάρει (ή να πλασάρεται) ως ειδικό σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής, αντικείμενο που σπουδάζεται στα πανεπιστήμια. (Και ο Νανόπουλος ξέρει να φυτεύει ντομάτες, αλλά γεωπόνος δεν είναι).

Για την ιστορία, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει γραπτώς, το 2008, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:...
«Το Φλεβάρη του 2006 κατέθεσα το πτυχίο μου στη στελέχωση τεχνικής εταιρίας από κοινού με τον ξάδελφο μου και μηχανολόγο μηχανικό Γ. Τσίπρα, συστήνοντας ομόρρυθμη τεχνική εταιρία. Η εν λόγω ομόρρυθμη εταιρία από το Φλεβάρη του 2006 ως σήμερα δεν έχει να επιδείξει σημαντικό απολογισμό».

Συμπέρασμα: είσαι γιατρός παθολόγος με ειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη και ψάχνεις για δουλειά; Κανένα πρόβλημα αδερφέ! Αν στον ελεύθερο χρόνο σου διαβάζεις και λογοτεχνία, ζήτα από τον υπουργό παιδείας να σε διορίσει φιλόλογο στα Γιάννενα.
Στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε;