Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της  Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Καλύτερος καιρός θα επικρατεί στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, όπου θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα...
με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -3 έως 9 και τοπικά 11 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 14 και τοπικά 16 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως και 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις τρία με 5 μποφόρ.

Από weather.gr

Συνεχίζεται η κακοκαιρία...  
Tοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και την Κυριακή.

Τα φαινόμενα, τα οποία αρχικά στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η απότομη αλλαγή του καιρού, όμως, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Επί ποδός βρέθηκε η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική, αλλά και η Αστυνομία σε περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, λόγω των ισχυρών καταιγίδων στα πεδινά, αλλά και των χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Την ίδια ώρα, οι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν πλημμύρες σε αρκετά χωριά της Μεσσηνίας.

Αναλυτικά ο καιρός της Κυριακής:

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των νοτιότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα Δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Από nonews-NEWS