Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ραντεβού στον αέρα

Διπλωματικός συναγερμός σήμανε την Παρασκευή στο Υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της πρωτοβουλίας της Τουρκίας να εκδώσει ΝΟΤΑΜ, με το οποίο δεσμεύει από σήμερα και μέχρι το τέλος του χρόνου μια τεράστια έκταση στο Αιγαίο για αεροπορικές ασκήσεις.

Για όσους δε γνωρίζουν, ΝΟΤΑΜ σημαίνει σημείωμα στους αεροπόρους (notice to airmen). Ραβασάκι ντε!

Το πρόσφατο ΝΟΤΑΜ που δεσμεύει περιοχή η οποία εκτείνεται από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερο που δεσμεύει για ολόκληρο το 2015 δύο ακόμα περιοχές...
στο Βόρειο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η μισή Ελλάδα έχει καταληφθεί από τους Τούρκους και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, άλλαξε τακτική και δεν ήρθε σε καμία επαφή με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αλλά αντιθέτως έδωσε οδηγίες για διαβήματα σε ΝΑΤΟ, ICAO και ΕΕ, απειλώντας ότι αν οι Τούρκοι δεν κάνουν τουμπεκί, θα πάρει τηλέφωνο τον Κιμ Γιονγκ Ουν και θα τον διατάξει να πατήσει το κόκκινο κουμπί.

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος έγραψε σε τουίτ ότι "Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τους Τούρκους θα το κάνουμε Κούγκι", ενώ συμπλήρωσε "Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!"

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας καθησύχασε τον Πάνο Καμμένο και του υποσχέθηκε ότι, σε περίπτωση που οι τουρκικές απειλές συνεχιστούν, θα τον ορίσει Μέγα Στρατηλάτη, με αποστολή την απόβαση των ελληνικών στρατευμάτων στα παράλια της Μικράς Ασίας για την πραγματοποίηση της Μεγάλης Ιδέας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Πάνος Καμμένος έχει κλειστεί από το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα επιχειρήσεων του Υπουργείου, όπου έχει σκοτώσει στον προσομοιωτή πάνω από ένα εκατομμύριο Τούρκους στρατιώτες, ενώ σήμερα το πρωί βρισκόταν ένα βήμα πριν την άλωση της Πόλης.

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας είναι!

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι οι Έλληνες μπορούν να αποκαλούν την Ελλάδα όπως θέλουν αλλά αν δεν υπογράψουν τον Ιούνιο νέο μνημόνιο, θα δώσει εντολή στα τουρκικά αεροσκάφη να κάνουν το Άγκυρα-Αθήνα, Παγκράτι-Κολιάτσου.

Όπως ήταν φυσικό, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαιρέτισε την τοποθέτηση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών και είπε ότι η παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας θα τονώσει τον ελληνικό τουρισμό, αφού οι Τούρκοι πιλότοι θα παρκάρουν τα F-16 στην Ψαρού και θα σαβουριάζουν χωριάτικες κάτω από τον αθάνατο ελληνικό ήλιο.

Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Απόστολος Γκλέτσος ανακοίνωσε ότι η Τελεία αναστέλλει την αντιπολιτευτική τακτική της μπροστά στο σοβαρότατο εθνικό ζήτημα που προέκυψε, καταλαβαίνουμε ότι όλο αυτό ήταν στημένο από την Κυβέρνηση, προκειμένου να απαλλαχτεί έστω και προσωρινά από τη σκληρή κριτική του Απόστολου Γκλέτσου που κόντευε να τη ρίξει.

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης σε 28 συνεντέυξεις που έδωσε το Σαββατοκύριακο τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες δε ζητούν εδαφική ακεραιότητα ή εθνική κυριαρχία αλλά αξιοπρέπεια, ενώ περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα θα δώσει σήμερα το βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, όπου θα παρουσιάσει ένα δημιουργικά ασαφές κείμενο με το οποίο οι Τούρκοι θα μας παραχωρούν τη Βόρεια Κύπρο και την Ανατολική Θράκη χωρίς να το καταλάβουν.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Τα ανοιχτά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση είναι απειράριθμα. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται αφόρητες πιέσεις από παντού. Ο κόσμος ζητάει το μακρύ του και το κοντό του. Πάνω από ένας μήνας με ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κι ακόμα κανείς δεν έχει καταλάβει τί ακριβώς θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Σε οποιονδήποτε τομέα. Η δημιουργική ασάφεια θα φταίει.)