Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο Γιάνης και η Έφη

Γράφει ο 2310net
                   
Δευτέρα βράδυ ήμουν σε δίλημμα: Να αράξω σπίτι να δω τη συνέντευξη Βαρουφάκη ή να πάω για κρασί με τους φίλους μου; Δε βαριέσαι, λέω, τον Γιάνη θα τον δω και αύριο. Τους φίλους μου μπορεί να πάρει και καμιά βδομάδα για να τους ξαναδώ. Έτσι με κέρδισε το φιλόξενο ρακάδικο και έχασα την ευκαιρία να δω τον Γιάνη να δίνει live ένα νέο σόου.

Τον είδα την επόμενη να παίζει σε όλα τα δελτία. Τι συνέβη, αναρωτήθηκα, δεν έδωσε...
σήμερα καμία συνέντευξη και παίζουν ακόμα τις χτεσινές; Χτεσινή συνέντευξη Βαρουφάκη είναι σαν να φοράει η Γιάννα Αγγελοπούλου περυσινό συνολάκι του Yves Saint Laurent. Σαν να τρώει ο Πέτρος Κωστόπουλος ξαναζεσταμένο αστακό.

Η δημοσιότητα που έχει ο Υπουργός Οικονομικών είναι τέτοια που αν ανοίξεις την τηλεόραση οποιαδήποτε ώρα, οποιαδήποτε μέρα θα τον πετύχεις να λέει με συμπαθητικό τρόπο τα πιο περίεργα πράγματα. Αν δεν γίνει ο επόμενος Λαγκαρντ μια καριέρα στην τηλεόραση την έχει άνετα. Πιθανόν σε μια εκπομπή σαν του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ξέρετε από αυτές που φέρνουν καλεσμένους για να ακούν τον παρουσιαστή να μιλάει.

Είναι πάθος για δημοσιότητα; Ψώνιο; Ναρκισσισμός;; Ποιος ξέρει; Ίσως να μας λύσει την απορία όταν κληθεί στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

Τρίτη βράδυ ξεκινώντας η Ελληνοφρένεια είχε απόσπασμα από το νέο βίντεο κλιπ της Έφης Θώδη. Την θυμάστε; Εκείνη η τραγουδίστρια παραδοσιακών φεστιβάλ (πανηγύρια) την οποία κάποτε ανακάλυψαν τα κανάλια και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο. Η προβολή της ήταν τέτοια που την βλέπαμε καθημερινά να κάνει κάτι. Το ένα κανάλι την έβαζε να πει τα κάλαντα στα γερμανικά, το άλλο απαντούσε βάζοντάς την να ντυθεί Άγιος Βασίλης. Καλεσμένη σε 3-4 εκπομπές τη βδομάδα περίπου δηλαδή σε όσες και ο Γιάνης σε μια τυπική του μέρα.

Ώσπου το σύστημα του θεάματος, αφού την ξεζούμισε, την πέταξε στην άκρη με τις φήμες να λένε ότι κλονίστηκε η ψυχική της υγεία. Τώρα κάνει το come back εμφανιζόμενη σε μια μπανιέρα να κάνει το αφρόλουτρό της επενδύοντας οπτικά ένα άθλιο μουσικό προϊόν.

Ο συνειρμός ήταν άμεσος. Είναι ο Βαρουφάκης η σύγχρονη Έφη Θώδη; Σε κάθε περίπτωση και οι δύο γνώρισαν την υπερπροβολή, μπήκαν στα σπίτια μας, έγιναν τα σημαίνοντα της αμείλικτης κοινωνίας του θεάματος σε μια συγκεκριμένη εποχή. Και οι δύο απόλαυσαν και απολαμβάνουν αυτήν την κατάσταση λίγο πριν το διαφαινόμενο τέλος της.
Έτσι συμβαίνει συνήθως όταν επενδύεις στην εικόνα. Νομίζεις ότι αυτό κρατάει για πάντα. Τελικά όταν έρχεται η ημερομηνία λήξης το προϊόν αρχίζει να ξινίζει και πάει για πέταμα. Ο Γιάνης είναι το ίδιο αναλώσιμος. Θα χρεωθεί κάποια στιγμή την υπογραφή νέου μνημονίου, θα μάθουμε ότι οι δικοί του χειρισμοί οδήγησαν στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής, θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος θα συνεχίσει την καριέρα του κάπου αλλού. Στο ΔΝΤ, στο Χάρβαρντ, ποιος ξέρει. Μέχρι τότε τα ΜΜΕ θα έχουν βρει κάποιον άλλον να πάρει τα ….κάτι παραπάνω από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν.

Από atexnos