Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Πρόταση Βαρουφάκη: Εθελοντές τουρίστες σε ρόλο εφοριακών- Θα υποδύονται τους πελάτες!

Πρόταση εθελοντές τουρίστες να υποδύονται τους πελάτες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές  για να ελέγχουν τη φοροδιαφυγή φέρεται να περιλαμβάνεται- μεταξύ άλλων- στη νέα λίστα Βαρουφάκη που έχει στα χέρια του ο δημοσιογράφος των FT, Πίτερ Σπίγκελ.

Ο υπουργός οικονομικών- σύμφωνα με τμήμα του εγγράφου που δημοσιεύει στο twitter o δημοσιογράφος- αναφέρει ότι θα προσλαμβάνονται όσοι πολίτες επιθυμούν...
να συνεργαστούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής είτε είναι φοιτητές, νοικοκυρές ή τουρίστες.Οι εθελοντές  που θα παίζουν το ρόλο του πελάτη θα καλωδιώνονται για να υπάρχει οπτικό και ακουστικό υλικό τη στιγμή της σύλληψης του επιχειρηματία που φοροδιαφεύγει.

Ο Σπίγκελ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό μέρος των προτάσεων που θα κάνει ο  υπουργός οικονομικών στο Eurogroup.

Σε άλλο σημείο της λίστας προτείνει τη φορολόγηση του διαδικτυακού τζόγου από το οποίο το κράτος χάνει 3 δις το χρόνο ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του από τη φορολόγηση το κράτος θα έχει έσοδα 500 εκατομμύρια το χρόνο.

Από το Ποντίκι