Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Υφυπουργός σε ρόλο κυανόκρανου

Μαρινάκης και Αλαφούζος κάθισαν το ίδιο τραπέζι και δεν έφυγαν ποτήρια, δεν μίλησε ο ένας για «παρανοϊκό ανθρωπάκι» και ο άλλος για «εγκληματική οργάνωση», δεν εισέβαλαν σωματοφύλακες και δεν κοκκίνισαν και οι τοίχοι από το υβρεολόγιο λεκτικού πλούτου παλιού καραγωγέα, όπως έγινε στην προτελευταία συνεδρίαση της Λίγκας. Τελικά οι συνάντηση με πρωτοβουλία τού Σταύρου Κοντονή πλασαρίστηκε ως ένα βήμα για να πέσουν οι τόνοι και να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Γιατί οι ημερομηνίες τρέχουν, τα χρήμα χάνεται, η NOVA αξιώνει...
και χρειάζεται «εργώδης προσπάθεια» (σύμφωνα με τη λιγόλογη ανακοίνωση του υφυπουργού) «για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητας στους αγωνιστικούς χώρους».
   
Η συνάντηση λειτουργεί, κατ’ αρχάς, ως εύσχημη πρόφαση για να σημάνει ο υφυπουργός λήξη συναγερμού, τώρα που οι κροσσοί από το πυροτέχνημα της διακοπής για μια αγωνιστική πέφτουν στα λεηλατημένα ελληνικά γήπεδα.
  
Η κίνηση που έγινε δεν είναι αρνητική, αλλά ας μη της δίνουμε μεγαλύτερη αξία από την ονομαστική της. Οι υποσχέσεις συμπαράταξης και συμμαχίας κατά της βίας, δεν αρκούν, και αυτό πρέπει να το ξέρει καλύτερα ο Σταύρος Κοντονής. Χρειάζονται καλές προθέσεις και αυτές – ας μη γελιέται – δεν θα της βρει σε βάθος χρόνο.
  
Το σκηνικό της ανομίας που έχει κτιστεί, το πλέγμα με τις ανισότητας, οι πυρήνες της οπαδικής βίας τους οποίους ανέχονται οι ΠΑΕ, οι θύλακες επικυριαρχίας που έχουν εγκαθιδρυθεί σε αρχές, επιτροπές, ενώσεις και μηχανισμούς, δεν υποχωρούν ούτε διαλύονται μετά από μια συνάντηση για εκδήλωση καλών προθέσεων.
  
Το γκρέμισμα του σκηνικού δεν θα το κάνουν οι παράγοντες που σηκώνουν λευκές σημαίες μόνο όταν στριμωχτούν και μπουγελώνονται όταν τα πράγματα εκτραχύνονται. Θα το κάνει η Πολιτεία αν μπορεί – και θα μπορεί μόνο αν θέλει. Διαφορετικά ο κάθε υφυπουργός αθλητισμού θα περιορίζεται σε ρόλο κυανόκρανου και θα συγκαλεί συσκέψεις για συμβιβασμούς.
  
Τελειώνοντας: Ας μην ξεχνάει ο υφυπουργός ότι πέρα από την ισονομία που αυτονόητα πρέπει να υπάρχει, χρειάζεται και ισηγορία. Γιατί, δηλαδή, έπρεπε να συμφωνήσουν μόνο οι Μαρινάκης-Αλαφούζος «με τα μέτρα που θα θέσει αύριο ο κ. Κοντονής ενώπιον των διοργανωτριών αρχών» και όχι ταυτόχρονα ο Σαββίδης, ο Κωστούλας, ο Σπανός ή όποιοι άλλοι;
  
Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)
Από harddog