Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εμμένει στις πιέσεις για να γίνει η εκταμίευση, ο Σόιμπλε - Παππάς: Ασύμβατη με τη δημοκρατική Ευρώπη η εμμονή του Σόιμπλε

Εμμένει στις πιέσεις για να γίνει η εκταμίευση, ο Σόιμπλε - Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ντάισεμπλουμ  
Προϋπόθεση για την εκταμίευση οποιασδήποτε βοήθειας για την Ελλάδα, είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου Ecofin. Η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν κάνει τις ανάλογες προσπάθειες, δήλωσε και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.   "Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου  ότι θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές", ανέφερε, ενώ για το χτεσινό...
Eurogroup είπε πως «όλοι συμφωνήσαμε ότι τίποτα δεν είχε γίνει». Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι ο Γ. Βαρουφάκης ήταν μόνος στο Eurogroup όταν δήλωσε ότι δεν έχει περάσει καιρός.

Μάλιστα σχολίασε πως "Ο Βαρουφάκης ήταν ο μόνος από το Eurogroup που είπε ότι δεν υπήρξε σπατάλη χρόνου μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου".

«Αποκλείεται να δοθούν χρήματα χωρίς να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από ελληνικής πλευράς» τόνισε ο Γ. Ντάισεμπλουμ, μιλώντας στο ολλανδικό κανάλι RTL.

«Αν το πρόγραμμα δεν τηρείται, τότε θα επιστρέψει η έλλειψη εμπιστοσύνης προς στην Ελλάδα αλλά και γύρω από την Ελλάδα» υπογράμμισε.


Παππάς: Ασύμβατη με τη δημοκρατική Ευρώπη η εμμονή του Σόιμπλε
«Η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση», δήλωσε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Β.Σόιμπλε στο περιθώριο του Ecofin, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς. «Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη». 
Τις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών στο περιθώριο του Ecofin, ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση οποιασδήποτε βοήθειας για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος, σχολίασε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, εκφράζοντας την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για την εμμονή, όπως αναφέρθηκε, του κ. Σόιμπλε. «Είναι σαφές ότι οι δηλώσεις του απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παππά αναφέρει:

«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

stokokkino