Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η Κανελλοπούλου μηνύει τον χρυσαυγίτη Αρβανίτη...

Ο "Αβράμης Αρβανίτης με απείλησε έργω και συγκεκριμένα, τοποθετώντας το δάκτυλό του στο λαιμό του και σύροντάς το από τη μία άκρη του στην άλλη, εννοώντας δηλαδή ότι 'θα μου κόψει το λαιμό'"... 
Την πρόθεσή της να στραφεί νομικά εναντίον του βουλευτή της Χ.Α. Μιχάλη Αρβανίτη γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, μετά τις απειλές που δέχθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή της, η κυρία Κανελλοπούλου -αφού διευκρινίζει ότι εννοούσε 70 χρόνια και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και...
πως ανέφερε 40 χρόνια εκ παραδρομής «λόγω της πρωτοφανούς έντασης που είχαν προκαλέσει οι νεοναζί βουλευτές»- περιγράφει το περιστατικό:

«Στο σημείο αυτό και ενώ ήδη βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη ξεκινήσει να φωνασκούν σε υβριστικό και απειλητικό τόνο, όρθιοι και διακόπτοντας παράτυπα και βίαια την ομιλία μου, ένας εξ αυτών, ο γνωστός Πατρινός ακροδεξιός και βουλευτής της Χ.Α. στην Αχαΐα καθώς και κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Αβράμης Αρβανίτης με απείλησε έργω και συγκεκριμένα, τοποθετώντας το δάκτυλό του στο λαιμό του και σύροντάς το από τη μία άκρη του στην άλλη, εννοώντας δηλαδή ότι 'θα μου κόψει το λαιμό'».

Η κυρια Κανελλοπούλου καταγγέλλει, επίσης, ότι σε δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM 93,4, ο βουλευτής της ΧΑ αποκάλεσε τον πατέρα της «εγκληματία και σφαγέα» των Καλαβρύτων.

«Σε ηχητικό αρχείο που έχω στην κατοχή μου, δήλωσε ότι ο πατέρας μου, ο οποίος έχει αποβιώσει εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστός στην περιοχή των Καλαβρύτων ως σφαγέας και εγκληματίας και συγκεκριμένα είπε 'ο δε πατέρας της, ξέρετε πολύ καλά τι έκανε, πόσους αθώους έσφαζε στα Καλάβρυτα'».

«Η απάντηση στο φασισμό είναι πρωτίστως πολιτική. Ωστόσο, πρέπει να υπερασπιστούμε και το Κράτος Δικαίου απέναντι σε αυτούς που η ιδεολογία τους επιτάσσει την κατάλυσή του. Γι’αυτό, πέραν από το να παραμένω και να γίνομαι όλο και περισσότερο αντιφασίστρια, αποφάσισα να κινηθώ και νομικά εναντίον του εν λόγω, ήδη, υπόδικου για τα αδικήματα της απειλής (αρ.333 Π.Κ.), της προσβολής μνήμης νεκρού (αρ.365 Π.Κ.) ενώ επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου με βάση τις διατάξεις για την προσβολή προσωπικότητας (αρ.57 Α.Κ)» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από nonews-NEWS