Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Στρατηγός Γιουνκέρ

Τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού ετοιμάζεται να προτείνει ο κ. Γιουνκέρ ώστε επιτέλους μετά από το γερμανικό ευρωπαϊκό νόμισμα να αποκτήσει και τον γερμανικό ευρωπαϊκό στρατό της η γερμανική ευρωπαϊκή ένωση.

Γεγονός που γέμισε με μεγάλη χαρά τους Γερμανούς θιασώτες της γερμανικής στρατιωτικής πειθαρχίας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής δήλωσε ό,τι αυτό είναι ένα γερμανικό ευρωπαϊκό όραμα που έχει έρθει η ώρα του να πραγματοποιηθεί.

Ο δε σοσιαλδημοκράτης Χανς Πέτερ Μπάρτελς, που είναι ειδικός σε αμυντικά θέματα δήλωσε ό,τι αν αυτό είχε γίνει πριν από δέκα χρόνια τώρα δεν θα αντιμετώπιζε...
πρόβλημα η Γερμανία στην ανατολική Ουκρανία. 

Θα είχε εισβάλει ο γερμανικός ευρωπαϊκός στρατός και θα είχε προσαρτήσει την Ουκρανία.

Οι δε αντιφρονούντες Ουκρανοί που πρόσκεινται φιλικά προς την Ρωσία θα συλλαμβάνονταν και θα εκτοπίζονταν στα Ελληνικά ξερονήσια όπου και θα πρόσφεραν εθελοντική εργασία σε αντάλλαγμα για την διαμονή τους και του σιτηρέσιου.

Ο κ. Γιουνκέρ ως σοβαρός γέροντας, παρά τα συμπτώματα της ηλικίας, μιλάει πολύ σοβαρά για να τον παίρνουν στα σοβαρά οι Γερμανοί πολιτικοί.

Ο ευρωπαϊκός στρατός, λέει, θα έχει την ευθύνη της προάσπισης των ευρωπαϊκών αξιών. Διότι οι ευρωπαϊκές αξίες του κ. Γιουνκέρ δεν είναι πέξε-γέλασε για να τις υπερασπίζεται ένας οποιοδήποτε στρατός.

Μόνον ένας γερμανικός ευρωπαϊκός στρατός θα μπορεί να υπερασπίζεται σθεναρά τις γερμανικές ευρωπαϊκές αξίες του.

Μάλιστα ο κ. Γιουνκέρ σκέφτεται πολύ σοβαρά να αναθέσει την εκπαίδευση του ευρωπαϊκού στρατού στους αξιωματικούς του γερμανικού στρατού ώστε να μπολιαστεί με τα γερμανικά ιδεώδη που είναι και ευρωπαϊκά. 

Για τη στελέχωση του ευρωπαϊκού στρατού ο κ. Γιουνκέρ, αν και δεν το δήλωσε ευθαρσώς, δεν επιθυμεί να συμμετέχουν Γερμανοί στρατιώτες γιατί μετά από δυο παγκόσμιους πολέμους φοβάται ό,τι αν συναντηθούν με παρτιζάνους μπορεί και να τα κάνουν πάνω τους.

Προτιμάει, μάλλον, η στελέχωση να γίνεται από μισθοφόρους. Ένας ευρωπαϊκός στρατός μισθοφόρων με Γερμανούς αξιωματικούς πιστεύει ό,τι θα είναι η τέλεια πολεμική μηχανή.

Θα εξασφαλίζει το πιο σημαντικό. Την πολιτική ασφάλεια της γερμανικής ευρωπαϊκής ένωσης η οποία ενδέχεται να κινδυνεύσει από τον εσωτερικό εχθρό.

Επίσης, ο  ευρωπαϊκός στρατός θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινής εξωτερικής πολιτικής, ενδεχομένως καταλαμβάνοντας τα εθνικά κοινοβούλια όταν αυτά δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις, διότι, όπως είπε, κάποιοι δεν τον παίρνουν στα σοβαρά.  

Συν τοις άλλοις θα συμβάλει στην συνεργασία στον οικονομικό τομέα διαλύοντας τις απεργίες. Στην εσωτερική πολιτική ανεβάζοντας κυβερνήσεις ανδρείκελα και στην δικαιοσύνη για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ποιος είναι το αφεντικό.

Επίσης, ο κ. Γιουνκέρ δεν φαίνεται διατιθέμενος να προσλάβει στον στρατό του τους άνεργους Έλληνες διότι φοβάται ό,τι στην χειρότερη θα τον ανατρέψουν και στην καλύτερη θα τον σαμποτάρουν.

Για το λόγο αυτό έδωσε εντολή στον Νταϊσεμπλούμ να ερευνήσει αν θα μπορούσε να στελεχωθεί ο στρατός του από "μικρές ολανδέζες".

Μάλιστα, είπε ακόμη ό,τι με τον δικό της στρατό η Ευρώπη θα μπορεί να αντιδρά όταν απειλείται η ειρήνη σε ένα κράτος-μέλος ή σε ένα γειτονικό κράτος και κάποιοι κακεντρεχείς θεώρησαν ο,τι ο κ. Γιουνκέρ εννοούσε την Ουκρανία ως γειτονικό κράτος.

Όμως ο κ. Γιουνκέρ ξεκαθάρισε ό,τι ο στρατός του δεν θα μπαίνει σε ξένα χωράφια. Την περίπτωση της Ουκρανίας ανέλαβε προσωπικά η κ. Μέρκελ και το ΝΑΤΟ.

Οπότε, ο κ. Γιουνκέρ λέγοντας γειτονικό κράτος μάλλον πρέπει να εννοούσε την Τουρκία, που θα κινδύνευε από την Ελλάδα όταν αυτή θα έφευγε απ' το ευρώ και δεν θα ήταν κράτος-μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης.