Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης - Βαλαβάνη: Ανάγωγα…

Αυτά που συνέβησαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών είναι πρωτοφανή.

Ας αρχίσουμε από τα… καμώματα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ενώ κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου τους διαπιστευμένους συντάκτες, προκειμένου να παρουσιάσει τους νέους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, στη συνέχεια τους απαγόρευσε να υποβάλουν ερωτήσεις. Αντίθετα, έδωσε τον λόγο στους παρευρισκόμενους υπαλλήλους του υπουργείου. Πολύ καλά έκανε και...
τους έδωσε τον λόγο. Πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Θα μπορούσε όμως να επιτρέψει και στους δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις, αφού ο ίδιος τους κάλεσε σε συνέντευξη. Δεν πήγαν μόνοι τους. Η απάντηση του υπουργού στην παρατήρηση συναδέλφου για το θέμα ήταν τουλάχιστον αλαζονική: «Μην είστε ανάγωγος», του απάντησε προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση όλων των συναδέλφων. Αν δεν ήθελε την παρουσία δημοσιογράφων, απλώς θα μπορούσε να μην τους καλέσει. Διαφορετικά, είναι υποχρεωμένος να δεχτεί ερωτήσεις και ας μην απαντήσει.

Το δεύτερο «επεισόδιο» αφορά την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Εκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών μέσω της πρωινής εκπομπής του Mega. Αυτό θεώρησε σωστό, αυτό έπραξε. Ωστόσο θα μπορούσε στη συνέχεια να ενημερώσει μέσω του γραφείου της και τους διαπιστευμένους συντάκτες για τα όσα ανακοίνωσε μέσω της τηλεόρασης. Αντ’ αυτού παρέπεμπε στην ιστοσελίδα της όπου είχε αναρτηθεί η συνέντευξη.

Τι σόι πρακτική είναι αυτή να γίνονται κυβερνητικές ανακοινώσεις μέσω τηλεοπτικών εκπομπών δεν το καταλαβαίνουμε.

Πάντως, ας έχουν υπόψη τους και τα «τοξικά» που κουβαλάει η τηλεόραση. Η υπερβολική έκθεση στο γυαλί μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τους εκτιθέμενους.

«Μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοί μας.

Αλλωστε, έχει μείνει στην… ιστορία η ρήση παλιού κοινοβουλευτικού με πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση. Το συγκεκριμένο μέσο είναι σαν το… τζάκι, έλεγε. Αν πλησιάσεις, πολύ καίγεσαι.

Ας το ’χουν υπόψη τους οι εκτιθέμενοι…

Μάριος Χριστοδούλου, Κώστας Τσάβαλος
από efsyn

Το επεισόδιο του Βαρουφάκη με τον δημοσιογράφο
Φραστικό επεισόδιο με δημοσιογράφο του Bloomberg, είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης  των νέων γενικών γραμματέων του υπουργείου.

 Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε ότι θα δεχθεί ερωτήσεις μόνο από τους υπαλλήλους του υπουργείου. Η αντίδραση του δημοσιογράφου ήταν έντονη και επίμονα ρωτούσε  «Εμείς γιατί ήρθαμε εδώ; Και τι θα γράψουμε;», με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντά: «Μην είστε ανάγωγος».

enikos μέσω Παπατζήδες