Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συνεχίζεται το χάος με τις ουρές στο ΙΚΑ...

Από τις 11 το βράδυ περιμένουν για να πιάσουν σειρά...
                 
Για τρίτη συνεχή μέρα από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, με χιλιάδες ασφαλισμένους να σπεύδουν για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους.

Οι... πρώτοι στις ουρές περιμένουν να ανοίξουν...
οι πόρτες του ΙΚΑ για να εξυπηρετηθούν, έχοντας πιάσει «στασίδι» ακόμα και από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης.

Χθες η Διοίκηση του ΙΚΑ με διευκρινιστική ανακοίνωσή της τόνιζε  ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο δε χρειάζεται να απογραφούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετηθούν από νοσοκομεία, κλινικές, γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Για την εξυπηρέτησή τους αρκεί η επίδειξη του ατομικού και του οικογενειακού βιβλιαρίου.

Το ΙΚΑ υπενθυμίζει, ότι για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους για την περίοδο από 01/03/15-28/02/16 οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος και υφίστανται άδικη ταλαιπωρία.

Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωση καταργήθηκε, δεδομένου ότι οι Πάροχοι Υγείας έχουν ενημερωθεί ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική ικανότητα όλων των δικαιούχων (ασφαλισμένων που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι 31/12/14 τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας, των συνταξιούχων καθώς και των μελών της οικογενείας τους -σύζυγοι και τέκνα μέχρι 18 ετών).

Από nonews-NEWS