Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ζητούνται χαφιέδες

Διχόνοια έχει σπείρει στη μονιασμένη κοινωνία μας η επιστολή του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που περιέχει τη λίστα με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως ήταν φυσικό, η λίστα διέρρευσε - εντελώς τυχαία - από τον μεγαλύτερο εχθρό του Γιάνη Βαρουφάκη, τον δημοσιογράφο των Financial Times Πήτερ Σπίγκελ, ο οποίος λατρεύει...
να μισεί τον αξιολάτρευτα μισητό Υπουργό μας.

Άντε καλέ που του την έδωσε ο Ντάισελμπλουμ. Αποκλείεται να είναι τόσο αναξιόπιστοι οι εταίροι μας.

Η λίστα περιέχει ορισμένες καταπληκτικές προτάσεις που θα αναδείξουν την Ελλάδα σε οικονομική υπερδύναμη εντός του έτους, όπως η φορολόγηση του διαδικτυακού τζόγου που θα αποφέρει στο Δημόσιο τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Μμμμμμμμ...

Η πρόταση όμως που κλέβει την παράσταση δεν είναι άλλη από αυτήν που λέει ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα προσλάβει νοικοκυρές, σπουδαστές και τουρίστες, που θα εργάζονται - με μπλοκάκι - ως μυστικοί φοροελεγκτές και οι οποίοι θα είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί.

Τί στο διάολο; Χίπστερ θα τους ντύνουν;

Η επιστολή αναφέρει ότι οι μυστικοί αυτοί φοροελεγκτές - μπορούμε να τους λέμε και χαφιέδες - θα κουβαλούν εξοπλισμό καταγραφής ήχου και εικόνας για να απαθανατίζουν τη στιγμή που ο σουβλατζής θα πουλάει την πίτα κοτομπέικον χωρίς απόδειξη.

Δηλαδή θα σκάει ολόκληρο τηλεοπτικό συνεργείο από χίπστερ στην ταβέρνα του κυρ-Χρήστου και θα παραγγέλνει σεφταλιές αλλά αυτός δε θα παίρνει χαμπάρι.

Εντάξει, το κατάλαβα, ο εξοπλισμός θα είναι "αόρατος" αλλά απορώ: ένας άνθρωπος δε βρέθηκε να πει στον Γιάνης ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 παράγραφος 3 του Συντάγματος, απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων - άρθρο 9Α του Συντάγματος;

Σε κάθε περίπτωση, εγώ βρίσκω καταπληκτική την ιδέα του Γιάνης, αφού ως γνωστόν η ρουφιανιά είναι το εθνικό μας σπορ, οπότε δεν είναι κρίμα να μη την εκμεταλλευτούμε οικονομικά; Δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος πολίτης από αυτόν που κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Μπράβο Γιάνης!

Άσε που εκτός από την πάταξη της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει κι ένα γερό πλήγμα στη μάστιγα της ανεργίας. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

Η επιστολή αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο το Κράτος φιλοδοξεί να περάσει στην κοινωνία το απλό μήνυμα ότι πρέπει να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος των δημοσίων υπηρεσιών, αν κι όπως το βλέπω εγώ, μάλλον σε νέο εμφύλιο θα καταλήξει αυτή η φάση με τους χαφιέδες.

Γιάνη, μπορώ κι εγώ να σηκώσω το βάρος μιας δημόσιας υπηρεσίας. Θα με κάνεις διευθυντή σε μια ΔΕΚΟ;

Αυτό είναι το θέμα μας. Αν κόβει απόδειξη ο τυροπιτάς. Αφήστε τα 270 εκατομμύρια του Μηλιώνη που είναι όσα η δόση που πληρώσαμε χθες στο ΔΝΤ. Τον τυροπιτά πιάστε.

Από την άλλη, μπορούν όλοι αυτοί οι undercover φορορουφιάνοι να κόβουν πρόστιμο στους Γερμανούς που τρώνε 7 άτομα μια χωριάτικη. Μέσα σε ένα καλοκαίρι ξεχρεώσαμε.

Πάντως, εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό με τις κάμερες και τα μικρόφωνα είναι σχέδιο του Γιάνης για να μπορεί να δίνει συνεντεύξεις παντού χωρίς να τον παίρνει πρέφα ο Τσίπρας. Σατανικό!

Γιάνης, μη μασάς πουθενά! Προχώρα με αυτές τις προτάσεις κι αν δεν καταφέρεις να πείσεις τους Γερμανούς θα καταφέρεις σίγουρα να αναδείξεις την Ελλάδα ως το μεγαλύτερο τρολ παγκοσμίως.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Αφήνουμε λίγο την πρόταση για τους χαφιέδες και μεταφερόμαστε στην 7η πρόταση της επιστολής που αναφέρεται στην "ανθρωπιστική κρίση".  Στο σημείο (α) γράφει: επίδομα σίτισης 100 ευρώ ανά οικογένεια το μήνα για 300.000 νοικοκυριά, υπολογισμένο για 9 ημερολογιακούς μήνες του 2015 στα 137,7 εκατομμύρια. Κάντε την πράξη 100 ευρώ Χ 300.000 οικογένειες Χ 9 μήνες. Πόσο σας βγάζει; 270 εκατομμύρια ε; Και μένα! Μόνο στον Γιάνης έβγαλε περίπου τα μισά. Δε νομίζω να το προσέξουν οι έξω. Χαζοί παιδί μου, τί περιμένεις;)

Από TheThreeMooges