Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Siemens

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε στην ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν οι, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρηστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυριδης, Θεόδωρος Τσουκάτος, αλλά και 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας Siemens καθώς και...
πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση θα λογοδοτήσουν για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για συνέργεια στις ανωτέρω πράξεις.

Από την κατηγορία τηε σύστασης εγκληματικής οργάνωσης απαλλάσσονται  80 κατηγορούμενοι, καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τα παιδιά του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη.

Σημειώνεται ότι με το βούλευμα διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου , Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν Κλόντ Οσβαλντ.