Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

14 αεροδρόμια. «Και μη παρέκει»!

Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν 14 ελληνικά αεροδρόμια. «Βάζουν μπούτι» το Eurogroup και εκβιάζουν την Ελλάδα να τα «ιδιωτικοποιήσει». Μαϊμού ιδιωτικοποίηση. Για καραμπινάτη κρατικοποίηση πρόκειται! Δηλαδή για υφαρπαγή τους από το γερμανικό κράτος το οποίο ελέγχει την Fraport.

Η κοινοπραξία Fraport- Slentel που πλειοδότησε με 1,4 δισ. ευρώ απειλεί και βιάζεται για την «ολοκλήρωση της συμφωνίας με την (απελθούσα) ελληνική κυβέρνηση, με σαφές χρονοδιάγραμμα».

Η (…επελθούσα) κυβέρνηση δείχνει να αντιστέκεται. Έχει κάθε δικαίωμα και πάσα υποχρέωση να το κάνει. Και πολλές δυνατότητες. Για τον πρόσθετο λόγο πως ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ιταλοί «καίγονται»...
να δουν τους Γερμανούς να παίρνουν τα «κλειδιά» της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απείρως περισσότερους λόγους – ακόμη και καθαρά τεχνοκρατικούς – να «κόψει τον βήχα» των Γερμανών:

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Από αυτήν προσδοκά. Όμως ήδη υπάρχουν θύλακες πλήρως αφελληνισμένοι οικονομικώς. Δηλαδή δεν προσφέρουν κανένα οικονομικό αποτέλεσμα στη χώρα.

Το πολυσυζητημένο All Inclusive αποκόπτει τον τουρίστα από το ελληνικό οικονομικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να μην αφήνει ούτε ευρώ. Καταναλώνει τα εισαγόμενα τρόφιμα που θα έτρωγε και στο Ρότερνταμ π.χ. και από την Ελλάδα καταναλώνει μόνον ήλιο. Δωρεάν.

Ο «εσταβλισμένος τουρισμός» (κατά την προσφυή έκφραση τουριστικού παράγοντα) σημαίνει μηδενισμό της ελληνικής προστιθέμενης αξίας στο δικό μας τουριστικό προϊόν.

Σε αυτό προσθέστε τις – φοροκλεπτικές – ενδοομιλικές συναλλαγές και την απασχόληση «μαθητευόμενων» από Πολωνία, Βαλτικές με ασήμαντη επίδραση στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τώρα, παραχωρώντας τα κλειδιά της από αέρος εισόδου θα δημιουργηθεί εντός της χώρας ένας αδιατάρακτος τουριστικός δίαυλος, «μη ελληνικός», με την οικονομική έννοια: Ξένη αεροπορική εταιρία – ξένο αεροδρόμιο – All Inclusive. Μηδέν στο πηλίκον. Ή και χασούρα αν θυμηθούμε την κλοπή του ΦΠΑ από το «Ελ. Βενιζέλος».

Η κυβέρνηση πρέπει να το σκεφτεί δυο, τρείς και χίλιες δεκατρείς φορές πριν αποδεχτεί τον γερμανικό εκβιασμό.

Αρτέμης Ψαρομηλίγκος από imerodromos