Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Διαψεύδει ο Σταθάκης τη WSJ, που έγραψε ότι “η Ελλάδα μπορεί να μείνει από ρευστό εντός εβδομάδων”

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης διέψευσε αργά το βράδυ μέσω twitter, ότι στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal αναφέρθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση στο twitter έχει ως εξής: Στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας που...
θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσουμε στη Βουλή περιγράφουν το σχέδιο που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ταμειακές ροές. Δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:
«Η Ελλάδα μπορεί να μείνει από ρευστό εντός εβδομάδων» (Greece Could Run Out of Cash in Weeks) είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων κρατών μελών της ευρωζώνης, την Πέμπτη, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα αύξησης του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου έκδοσης βραχυπρόθεσμου χρέους (πλαφόν εντόκων γραμματίων) κατά 4,5 δισ. ευρώ, (σ.σ. σήμερα στέκει στα 15 δισ. ευρώ) το οποίο απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Όπως επισημαίνεται το ποσό αυτό θα μπορούσε να συνδράμει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους επόμενους 4-6 μήνες, διάστημα που κρίνει ως απαραίτητο για τη διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου στήριξης, σύμφωνα με δυο εκ των αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα.

Από mignatiou