Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Venceremos - Podemos – Kataxreomenos

Είναι το σύνθημα της εποχής: Venceremos - Podemos – Kataxreomenos. Υπάρχει και Vence-Ρέμος, όπως αποδεικνύει η φωτογραφία
Eίναι το σύνθημα της εποχής: Venceremos - Podemos – Kataxreomenos. Υπάρχει και Vence-Ρέμος, όπως αποδεικνύει η φωτογραφία.

♦ Ευτυχώς στη λιτή ζωή ο Βαρουφάκης απαγόρευσε μόνο τα Καγέν και όχι τον Ρέμο.

♦ Την Ελλάδα μπορεί να μην τη σώσαμε ακόμα, αλλά τη Ρωσία τη σώσαμε. Είμαστε...
το μελαχρινό γένος για τους Ρώσους.

♦ Το μελαχρινό γένος και είμαστε όλοι Ρώσοι.

♦ Πιστεύαμε ότι έγιναν εκλογές για την οικονομική κατάσταση, την τρόικα. Για το ευρώ ή τη δραχμή ψηφίσαμε, όχι για το ρούβλι.

♦ Ακούμε συνέχεια και μόνο για τον Πούτιν, τον Μεγκντένοφ, τον Μπορίσοφ, τον Σαβισένκο, τη Νατάσα, την Αλεξάνδροβα, τη Δυναμό Μόσχας, τη Σαχτάρ. Μόνο για τον Λιακόπουλο δεν έχουμε ακούσει ακόμη.

♦ Τη σώσαμε όμως τη Ρωσία. Μόνο έξι μήνες ακόμα οι κυρώσεις. Ωρα να σώσουμε κι εμάς.

♦ Η σύγκριση με τους Ανδρέα - Αραφάτ το ’81 είναι άστοχη. Εδώ μιλάμε όλη η Ρωσία έχει μάθει τον Κατρούγκαλο.

♦ Κανείς δεν το περίμενε. Σούπερ σταρ στα παράθυρα ο Κατρούγκαλος. Τραβάει το όνομα. Σήμερα ειδοποίησε τα κανάλια ότι έχει ρεπό.

♦ Αυτό το ντεκόρ στο Μαξίμου με το τζάκι πίσω δεν αλλάζει; Εβλεπες τον Τσίπρα με τον Σουλτς κι έλεγες πως στο τέλος θα πει «γαμώ το κεφάλι μου μέσα».

♦ Στους γενικούς γραμματείς, θα έχουμε σε κάθε υπουργείο:

- γενικό γραμματέα

- αναπληρωτή γενικό γραμματέα

- γενικό γραμματέα άνευ χαρτοφυλακίου και αναπληρωτή γραμματέα σκέτο.

♦ Επίσης, εκτός από Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί και αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

♦ Πήραν τηλέφωνο ο Πάπας και ο Εφραίμ να τον συγχαρούν, αλλά ο Τσίπρας δεν καταδέχτηκε να τους απαντήσει καν. Δεν τους χρειάζεται πια.

♦ Στα Εξάρχεια έχουν πάθει στερητικό σύνδρομο. Ούτε μία κρότου - λάμψης τόσες μέρες. Θα ανοίξουν και Εβερεστ στην πλατεία να παίρνει τον καφέ στο πλαστικό ποτήρι η ομάδα «Δίας».

♦ Πάνε τα Εξάρχεια που ξέραμε. Τη Δευτέρα ανοίγει και Γκούτσι και κατάστημα με τα πολυτελή κρύσταλλα Σβαρόφσκι.

♦ Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με μαραθωνοδρόμο που ξεκινάει με σπριντ.

♦ Πλάκα έχει τώρα να μας πει ο Καμμένος ότι χρειαζόμαστε πέντε υποβρύχια.

♦ Εφυγε ο Ρομπέν των Τιμών Γιακουμάτος και οι τιμές του γάλατος πήραν πάλι την ανηφόρα. Ανέβηκαν μέχρι χθες 0,000001%.

♦ Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε πέντε ημέρες να έκανε τόσα πράγματα. Πρέπει να έχει αντιγράψει το πρόγραμμα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που ξέρει γιατί είναι 200 χρόνια στην εξουσία.

♦ Ο Αδωνης άρχισε από τώρα τον επόμενο προεκλογικό αγώνα. Απόψε έχει συγκέντρωση-τσάι στην πολυκατοικία μας.

♦ Του έκανε πλάκα χοντρή ο Σαμαράς του Αδωνη. Εβαλε πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Μητσοτάκη. Και δεν είναι καν ο Κώστας Μητσοτάκης για να σεβαστεί την απόφαση. Ο Κυριάκος είναι.

♦ Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία που αγαπήσαμε. Εβαλαν την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ απαιτείται να έχει εξάχρονη βουλευτική θητεία. Ο Παπούλιας ακόμη εκεί είναι. Δεν μπορεί να υπογράψει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου;

♦ Εντύπωση προκαλεί πάντως η εκτόξευση της κυρίας Ασημακοπούλου. Λογικά πρέπει να είναι σε δύο χρόνια πλανητάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

♦ Η Νέα Δημοκρατία πήγε καλύτερα στις εκλογές από το 2012, είπε ο Σαμαράς. Κόπηκε όμως το καλύτερο στο μοντάζ. Είπε ότι πήγε καλύτερα και από το 1812.

♦ Ορμησαν στις οθόνες και τα ραδιόφωνα οι υπερυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές σπάζοντας κάθε ρεκόρ εμφανίσεων. Επεσε κεντρικό απαγορευτικό, αλλά έπεσαν όλοι αστραπιαία στο τουίτερ. Εχω 34 φόλοουερ από την κυβέρνηση και 4 υπερφόλουερ.

♦ Είναι τόσο μεγάλα τα ονόματα των υπερυπουργείων, που πήρα κανονική άδεια για να τα διαβάσω ολόκληρα.

♦ Τους υπερυπουργούς δεν πρέπει να τους καλούν στην τηλεόραση, γιατί μέχρι να πουν το όνομά τους θα έχει τελειώσει η εκπομπή.

♦ Μα γιατί να μην ασχολούμαστε με τα ενδυματολογικά; Είναι παγκόσμιο φαινόμενο το στιλιστικό για αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεις κ.λπ.

1. Ο Σακελλαρίδης στην ορκωμοσία φορούσε ένα τζιν 501. Στοίχιζε δηλαδή 501 ευρώ.

2. Το κίτρινο παλτό της Κωνσταντοπούλου άφησε ιστορία. Οταν κυκλοφορεί έξω τη σταματάνε για ταξί.

3. Διαφωνώ με την τεράστια ανθοδέσμη του Μεϊμαράκη. Πολύ μεγάλη η ανθοδέσμη. Αυτή δεν ήταν ανθοδέσμη, κήπος ήταν. Την άλλη μέρα άνοιξαν ακόμα τρία λουλουδάδικα έξω από τη Βουλή. Κατέστρεψε ο Μεϊμαράκης τη μισή χλωρίδα της γης.

4. Πάει κι έρχεται το πουκάμισο χωρίς γραβάτα. Μην το γελάμε. Είναι πολύ επαναστατική πράξη. Για όσους θέλουν να αποκτήσουν το ενδυματολογικό must της εποχής να γνωρίζουν ότι το πουκάμισο χωρίς γραβάτα είναι ενσωματωμένο με το σακάκι. Πάνε σετάκι χωρίς τη γραβάτα.

6. Ο Βαρουφάκης πήγε χθες στο Μαξίμου με μηχανή. Η είδηση θα ήταν να πήγαινε με αεροπλάνο.

♦ Εννοείται, σταματάμε από σήμερα τα πάντα για τα εκλογικά. Αρχίζουμε τα αθλητικά. Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Κύπελλο. Μαρινάκης - Μελισσανίδης θα ανταλλάξουν ανθοδέσμες μεγαλύτερες από αυτή που έδωσε ο Μεϊμαράκης στην Κωνσταντοπούλου.

♦ Τι Σαμαράς - Τσίπρας! Ο μεγάλος χαμός. Κανονικά η κληρωτίδα έπρεπε να λέει Μαρινάκης - Μελισσανίδης και όχι Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

♦ Το ποδόσφαιρο είναι μπροστά όμως. Θα γίνει ντιμπέιτ των δύο παραγόντων. Μπορεί να βγουν και διαφημίσεις. Ο Μελισσανίδης να παίζει μπάλα με πιτσιρικάδες και τον Νικόλα και ο Μαρινάκης να αφήνει ελεύθερα περιστέρια.

♦ Η ΑΕΚ ζήτησε επειγόντως από την κυβέρνηση να φτιάξει το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια για να γίνει εκεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό.

Σουλτς, ο νέος προστάτης μας
♦ Στο χθεσινό «Πάμε Λουκέτο» εδώ στην «Εφ.Συν.» διαβάσατε για τη χοντρή παρέμβαση Σουλτς που ήθελε το Ποτάμι αντί των ΑΝ.ΕΛΛ. Ο τίτλος: «Τον Λεβέντη προτιμούσε ο Σουλτς αντί των ΑΝ.ΕΛΛ.».
♦ Ολος ο Τύπος το ‘κανε κοκοκό. Κι όμως, είναι η ωμότερη φανερή παρέμβαση Ευρωπαίου αξιωματούχου στα εσωτερικά μιας χώρας. Να μας υποδείξει πώς πρέπει να είναι η σύνθεση της κυβέρνησης; Εμείς του είπαμε για τη σύνθεση του οργάνου που προΐσταται; Το πολύ πολύ, να του είπαμε για τη σύνθεση της Μπάγερν κάποια φορά.
♦ Είπε -προφανώς κατάμουτρα και στον Τσίπρα- την προτίμησή του, που ελπίζεται ότι θα απάντησε καταλλήλως ιδιωτικώς. Το φώναξε και φόρα παρτίδα σε συνέντευξη στην Κοσιώνη, πολύ αγριεμένος μάλιστα.
♦ Δεν κουνήθηκε φύλλο και φύλλο εφημερίδας και έπεσε μπλακ άουτ στην είδηση από τα κανάλια μέχρι χθες το μεσημέρι για την πρωτοφανή ενέργεια Σουλτς.
♦ Δηλαδή, τι; Είναι ο Σουλτς ο νέος νταβατζής μας; Είχαμε τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ, τον Φούχτελ και Χούφτελ. Δεν χρειαζόμαστε καινούργιο.
♦ Το πράγμα χόντρυνε πιο πολύ χθες. Ηρθε ο Ντάισελμπλουμ και είπε στον Τσίπρα αναλυτικά ποιοι θα είναι οι γενικοί γραμματείς σε κάθε υπουργείο. Μα πού τους ήξερε όλους;
♦ Ελα, δεν έγινε αυτό! Λέμε και καμιά πλακίτσα να περνάει η ώρα.

Λάκης Μπέλλος από efsyn